Işıklar dünya için kapatılacak

İklim değişikliğiyle mücadele için düzenlenen Dünya Saati kampanyası kapsamında ışıklar, "Sensiz Olmaz" sloganıyla yarın 1 saat söndürülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - İklim değişikliğiyle mücadele amacıyla düzenlenen "Dünya Saati" kampanyası kapsamında ışıklar, "Sensiz Olmaz" sloganıyla yarın 1 saat kapatılacak.
WWF Türkiye yetkililerinden alınan bilgilere göre, her yıl mart ayının son cumartesi günü düzenlenen Dünya Saati kampanyası, bu yıl 23 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
 
Dünya genelinde 2 milyar kişinin katılmasının beklendiği kampanyaya, ülkelerin simgesi haline gelmiş yapılar, yarın saat 20.30 ile 21.30 arasında ışıklarını kapatarak destek verecek.
 
Kız Kulesi karanlığa gömülecek
 
Küresel düzeyde öneme sahip yapıların karanlığa gömülerek destek vereceği kampanyaya, bu yıl Türkiye'den Kız Kulesi de katılacak. Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Kız Kulesi, Küçüksu Kasrı ve Topkapı Sarayı'nın ışıkları, yarın saat 20.30 ile 21.30 arasında kapatılacak.
 
Kampanyaya sosyal medya desteği
 
Bu yılki sloganı "Sensiz Olmaz" olarak belirlenen kampanyaya yüksek katılımın sağlanması için sosyal medya etkin olarak kullanılacak. Twitter'dan "#dunyasaati" ve "#dominoetkisi" etiketleri, Facebook'tan da "Dünya Saati'ne Katılın" çağrısıyla kampanyaya destek veriliyor.
Kampanyanın "domino etkisi" ile daha çok kişiye ulaşması için, 100 arkadaşını davet eden katılımcılara, dünya saati tişörtü hediye edilecek.
 
Tarihi yapılar ışıklarını kapatmıştı
 
Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) 2007 yılında Avustralya'da başlattığı kampanyaya, Türkiye'de 2008 yılından itibaren katılım sağlanıyor.
Geçen yıl 31 Mart Cumartesi akşamı gerçekleştirilen kampanyaya, Notre Dame Katedrali, Empire State Binası, Buckingham Sarayı ve Eyfel Kulesi'nin de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü yapılar destek vermişti.