İSKİ, Kapalıçarşı'nın altyapısını yenileyecek

İSKİ, 30 bin 700 metrekarelik alan üzerinde, 66 sokakta yaklaşık 4 bin dükkanla hizmet veren Kapalıçarşı'nın atık su ve yağmur suyu hatlarında bakım-onarım çalışması yürütecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSKİ'den yapılan açıklamaya göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı ile başlayan çalışma; İstanbul Valiliği, İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Kapalıçarşı Yönetimi ile koordineli gerçekleştirilecek.


İSKİ ekipleri, 30 bin 700 metrekarelik alan üzerinde, 66 sokakta yaklaşık 4 bin dükkanla hizmet veren Kapalıçarşı'nın atık su ve yağmur suyu hatlarında bakım-onarım çalışması yürütecek.

Projeyle Kapalıçarşı'nın 3 bin 700 metre uzunluğundaki altyapı sistemi yeni teknolojilerle ilk defa tamamıyla görüntülenecek. Altyapı sisteminin kayıt altına alınması ve hatların eksiksiz belirlenmesiyle gelecekte de istifade edilecek büyük bir arşiv oluşturulmuş olacak.

Proje ile hem Osmanlı döneminden kalma hem de sonraki yıllarda inşa edilen altyapı hatlarında öncelikle temizlik çalışmaları yapılacak ve sorunlu noktalar kademelerine göre belirlenecek.

Kazısız çalışma ile çarşının günlük işleyişi kesintisiz devam edecek

Çalışmanın temizlik ve tespit bölümlerinin tamamlanmasından sonra eski ve yeni hatlar üzerinde gerekli görülen noktalarda, kazısız teknoloji ile boru kaplama işi gerçekleştirilecek.

2018 yılı ilk yarısına kadar tamamlanması hedeflenen çalışmada; mecburi baca kapakları inşası haricinde çarşı sokaklarında hiçbir kazı işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Kazısız yeni nesil teknolojilerle; altyapı yenileme çalışmalarından çarşı esnafı ile yerli ve yabancı misafirler etkilenmeyecek, Kapalıçarşı'da günlük işleyiş her zaman olduğu gibi devam edecek.