İşlem hacmi sınırlı, kayıp %1.5

İMKB haftanın ilk işlem gününü 915 puan düşüşle 61.491 puandan tamamladı. Faiz yeniden yüzde 9 seviyesine yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  ABD borsasının kapalı olduğu günde İMKB hisse senetleri piyasasında satış baskılı bir gün geçirildi. İşlem hacmi ise önceki seanslara göre görece sınırlı kaldı.

Yurtiçi piyasada yeni hafta Merkez Bankası'nın sabah açıkladığı döviz hamlesi ile başladı. Merkez Bankası, sermaye akımlarında gözlenen yavaşlamaya dikkat çekerek, günlük döviz alım miktarını 50 milyon dolardan 40 milyon dolara düşürdü.

Kararın ardından dolar ve faizde gevşeme gözlenirken, İMKB'de bankacılık hisselerinde yukarı yönlü hareketlilik izlendi. Kararın, ciddi sayılabilecek bir etki yaratmamasında ABD piyasasının kapalı olmasının da etkisi olduğu düşünülüyor.

İlk seansta gevşek ve yatay seyir izleyen borsada satışlar günün ikinci yarısında arttı ve endeks 61.138 puana kadar çekildi. İMKB-100, günü 915 puan ve yüzde 1.47 değer kayıpla 61.491 puandan tamamladı. Gün sonunda 1.4 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

MB'nin döviz hamlesi sonrası sabah dolar 1.61'den 1.60 seviyelerine doğru çekildi. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4270 sent seviyesinde yer alırken, dolar gün içerisinde 1.6050 seviyelerinde dengelendi. Kapalıçarşıda dolar 1.6030 liradan euro ise 2.2870 liradan işlem gördü.

Tahvil-bono piyasasında günün ilk yarısındaki alıcılı seyir, ikinci yarıda yerini satışlara bıraktı. Sabah yüzde 8.91 bileşik seviyesine gerileyen 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi valörlü işlemlerde yüzde 9.03'e çıktı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir