İsmail Gülle İTHİB'de yeniden başkan

İTHİB seçimlerinde İsmail Gülle 640 oyla yeniden başkan oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) seçimlerinde başkanlığa İsmail Gülle yeniden seçildi.

1332 oyun kullanıldığı seçimler öncesinde Gülle ile rakibi Sesli Battaniyeleri'nin sahibi Hazim Sesli 8 maddelik mutabakat zaptı imzaladı. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin ağabeyi Fikret Tanrıverdi'nin girişimiyle yapılan mutabakat nedeniyle seçimler olaysız geçti. Gülle, rakibi Sesli'yi 23 oy farkla geçti. 4 yıl daha birlik başkanlığı yapacak olan Gülle, 1262 oyun 640'ını alırken, Sesli ise 617 oyda kaldı, 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) bağlı 61 birlik arasında en fazla merak edilen İTHİB seçimi dün gerçekleşti. İsmail Gülle ile Hazim Sesli'nin yarışına sahne olan seçimlerde 1.800 evrak  teslim edildi. Gülle'nin listesi, Ahmet Öksüz (Kipaş), Selim Akdoğan (Ünsa Ambalaj), Fatih Bilici (BTD Tekstil), Ahmet Şişman (Teksis Tekstil), Nüvit Karagözlü (Karagözlüler Tekstil), Ertan Koçulu (Ertek Tekstil), Şerafettin Demir (Ankara Tekstil), Can Piyale (Bossa), Tamer Pala (Pala Tekstil), Sultan Tepe'den (Tepar Tekstil) oluştu.

Rakibi Hazim Sesli'nin listesinde ise Kemal Karabes (Kartopu Tekstil), Ümit Küçükçalık (Küçükçalık tekstil), Hasan Topbaş (Kadifeteks Mensucat), Maksut Konyar (Klas Tekstil), Ökkeş Balsuyu (ÇMS), Mükremin Bayram (Bayram Tekstil), Zeki Özkan (Özkan-Merve Tekstil), Selahattin Uçar (Sarateks), Beki Güreli (Bishoff), Hüseyin Türkan (Özlem Kumaş)yer aldı. 

Tanrıverdi itidal çağrısı yaptı

Çakma ihracatçı tartışmaları nedeniyle gergin geçeceği tahmin edilen seçimlerde beklenen olmadı. Seçimlerin sakin geçmesinde divan başkanlığı yapan Fikret Tanrıverdi'nin girişimlerinin etkili olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, pazartesi günü İsmail Gülle ve Hazim Sesli'yi Dış Ticaret Kompleksi'ne davet eden Tanrıverdi, iki adaya da itidal tavsiyesinde bulundu. Seçimlerin huzur içinde geçmesi için Tanrıverdi, Gülle ve Sesli'ye 8 maddelik bir mutabakat zaptı imzalattı. Tanrıverdi'nin imzasının da bulunduğu zabıtta, genel kurulun 11.45'te, hazirun listesinin 12.45'te kapatılması, seçimlere Sesli'nin kırmızı, Gülle'nin ise turkuvaz rengi oy pusulaları ile katılması, genel kurul salonuna misafir alınmaması, yaka kartsız oy kullanılmaması ve genel kurul salonuna alınmaması, iki adayın da 10'ar dakika konuşması gibi maddeler yer aldı.

Kırmızı ve turkuaz rengi atkı taktılar

Seçimler sırasında başkanların birbirlerine karşı 'nazik olması' dikkat çekti. Sabah saatlerinde 10'ar dakikalık konuşma yapan her iki başkan üyelere dostluk pozu verdi. Ancak konuşmalardan sonra basın mensuplarının 'Her ikinizden el ele bir görüntü alabilir miyiz?' teklifine İsmail Gülle olumlu cevap vermedi.

Sabah erken saatlerden itibaren seçimde oy kullanmak isteyenler Dış Ticaret Kompleksi'ne akın edince trafik sorunu yaşandı. İsmail Gülle'yi destekleyenler boyunlarına turkuvaz renkli atkı, Hazim Sesli'yi destekleyenler ise kırmızı renkli atkı bağladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir