İSMMMO, sertifika programı eğitimlerine başladı

'Bağımsız Adli Muhasebe Uzmanlığı' eğitimi, iş hayatında dedektif gibi hile verisi toplayan muhasebeciler yetiştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), "Bağımsız Adli Muhasebe Uzmanlığı" sertifika programı eğitimlerine başladı.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, konuya ilişkin açıklamasında, kurumsal çatıları altında hizmet veren Akademi'deki, "Bağımsız Adli Muhasebe Uzmanlığı" sertifika programı eğitimi sonrasında, çok yakında iş hayatında dedektif gibi hile verisi toplayan muhasebecilerle karşılaşılacağını, işletmelerde hilelerin önlenmesi ve ortaya çıkarılmasına yönelik çalışma örneklerinin görülmeye başlanacağını bildirdi.

Sertifika programını tamamlayan uzmanların, mahkemelere yönelik şahitlik, dava destek danışmanlığı, taraflar arasında oluşan sorunları çözme gibi hizmet vereceğini belirten Arıkan, tüm dünyada muhasebe ve denetim alanında uzmanlık alanı olan bu hizmetin Türkiye iş hayatında da vazgeçilmez biçimde hayat bulacağı görüşünü ifade etti.

Arıkan, verilen sertifika programında, Prof. Dr. Nejat Bozkurt'un koordinatörlüğünde akademisyenlerin ders verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda sertifika alacak meslek mensuplarının, araştırmacı muhasebeci, hile denetçisi veya incelemecisi olarak çalışarak birçok alanda hizmet verecektir. Bunları özetle; işletme çalışanları tarafından işletmelere karşı yapılan hileler, beyaz yakalılar tarafından işlenen suçlar, mali tablo hileleri, yatırımlarla ilgili hileler, ticari rüşvetler ve komisyonlar, banka işlemleri ile ilgili hileler, elektronik fon transferi hileleri, kredi kartı hileleri, bilgisayar hileleri, internet yoluyla yapılan hileler, işletmelerin hile riskini ölçme ve değerlendirme, işletmelerde hileyi önlemeye yönelik çalışmalara destek şeklinde sıralamak mümkün."

Bu konularda ilginizi çekebilir