İspatlansın, köprüden atlarım

Şike Davası bugün Silivri'de başladı. Davaya verilen arada tutuklu olarak yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiğim iddia ediliyor. Bunu ispatlasınlar, kendimi köprüden atarım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - "Futbolda şike" iddialarına ilişkin görülen davada tutuklu olarak yargılanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiğim iddia ediliyor. Bunu ispatlasınlar, kendimi köprüden atarım" dedi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonunda görülen duruşmada verilen arada davayı izleyen basın mensuplarının yakınına gelen Yıldırım, "şike hakkında televizyonlarda konuşanlarla yüz yüze görüşeceklerini" söyledi.
İbrahim Akın'a 100 Bin euro verdiğinin iddia edildiğini belirten Yıldırım, "İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiğimi ispatlasınlar, kendimi köprüden atarım. Hangi parayı, hangi hesap numarasına göndermişim? Ayıp, ayıp..." dedi.
Yıldırım, telefon tapeleri üzerinden bazı yorumların yapıldığını ifade ederek, konuşmaya başlayınca her şeyin ortaya çıkacağını söyledi.
Fenerbahçe taraftarlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin, gelmesinler. Bu soğukta beklemesinler. Yazık herkese. Duruşma için Pazartesi günü Çağlayan'a gittiğimde oraya gelsinler" şeklinde konuştu.
Yıldırım, gazetecileri de eleştirerek, "Herkes bir yerden tutmuş gidiyor. Şike yaptığımızı söylüyorlar. Böyle şike mi olur? Erkek adam bir defa ölür, on defa ölmez" dedi.
Yıldırım, daha önemli açıklamalarının bugün ya da yarın internet sitesinde yer alacağını sözlerine ekledi.
Tutuklu sanıklardan Olgun Peker de gazetecilerin bulunduğu bölüme doğru gelerek, "Savunmalarımızı yapmaya başlayınca herkes açık açık ne olduğunu görecek. Son derece rahatım. Her şey güzel" dedi.
Taraftar çadırına ziyaret
Bu arada, duruşmaya öğle arası verilmesi üzerine salondan dışarı çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, taraftarlara ait çadırı ziyaret ederek, bir süre buradakilerle konuştu. Koç, daha sonra çadırdan ayrıldı.
Bu arada, Fenerbahçeli taraftarlar, davul zurna eşliğinde Zülfü Livaneli'nin "Böyledir bizim sevdamız" adlı parçasıyla halay çekti. Ayrıca davul ve zurnayla Fenerbahçe marşı çalındı.
Koç'tan taraftara teşekkür
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, "Futbolda şike" iddialarına ilişkin görülen davada tutuklu olarak yargılanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek vermek için Silivri'ye gelen taraftarlara teşekkür etti.
Duruşmaya verilen öğle arası sırasında mahkeme salonunun dışında bekleyen taraftarların yanına gelerek onlara teşekkür eden Koç, taraftarlara duruşmada yaşananları anlattı.
Kulüp resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre bu sırada bir konuşma yapan Ali Koç, şunları söyledi:
"Başta yargılanan başkanımız, asbaşkanlarımız ve arkadaşlarımız ile yönetim kurulu üyeleri olarak, buraya gelip bizlere destek olan sizlere tek tek teşekkür ediyoruz. Sizden ricamız, bugüne kadar sürdürdüğünüz inanılmaz direnişi ve desteği, bize yakışır şekilde, kimseye sataşmadan, basınla uğraşmadan devam ettirmeniz. Özellikle bu hava koşullarında, İstanbul'dan oldukça uzak olan buraya geldiğiniz için size teşekkür ediyoruz. İnşallah davanın sonunda kazanan biz olacağız. Arkadaşlarımıza güç, kuvvet, sabır ve kudret diliyorum."
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir