İspatlayamazsam siyaseti bırakırım

CHP'li Gürsel Tekin, Üsküdar'da 40 milyar dolarlık yolsuzluk yapıldığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Üsküdar'da sadece imar rantında elde edilen para 40 milyar dolar. Bir tanesi gelsin 'Arkadaş 40 milyar dolar yolsuzluk diyorsun, yok böyle bir şey' desin. Gözlerinin içine baka baka ispatlayacağım. İspatlamazsam siyaseti bırakırım" dedi.

Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar'da muhtarlar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleriyle biraraya geldiği toplantıda, katılımcıların sorunlarını dinlemek istediğini söyledi.

Bir sivil toplum kuruluşu üyesinin "Aile Sigortası" hakkında daha açıklayıcı bilgi edinmek istediğini söylemesi üzerine Tekin, bu projenin, CHP tarafından yeni keşfedilmiş bir proje olmadığını belirtti.

Projenin, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde uygulanan ve yıllardır sosyal devletlerin uygulaması gereken bir proje olduğunu bildiren Tekin, şunları kaydetti:

"Kaynaklarını soranlar var. 'Nasıl bir proje olacak?' diyenler var. 2007, 2009 ve 2010 yıllarında devletin 14 tane farklı kurumunun harcamış olduğu para 14 trilyon. Yani devletin kasasından çıkmış olan paranın miktarı 14 trilyon. Nasıl dağılmıştır bu para? Bu parayı nakit olarak ödemiş olsaydı devlet, yani kömür, makarna ya da farklı yardımlar değil de direk nakit olarak ödemiş olsaydı TÜİK verilerine göre her vatandaşımızın hanesine 6 bin liranın girmesi gerekiyordu. Ben size soruyorum: 2009 yılında ya da 2010 yılında herhangi bir yoksulun evine bir yıllığına 6 bin lira nakit para ya da dağıtılan kömür, makarna neyse 6 bin lira değerinde bir şey girmiş midir? Mümkün değil.

Tekin, Türkiye'de 2010 yılında yoksul sayısının bir milyona yakın arttığını belirterek, "Üsküdar'da sadece imar rantında elde edilen para 40 milyar dolar. Siz yandaşlara 40 milyar dolar imar rantı elde edeceksiniz. '14 milyon yoksula 7 milyarı nereden bulacaksın?' diye çıkıp meydanlarda söyleyeceksiniz. Bir tanesi gelsin, 'Arkadaş 40 milyar dolar yolsuzluk diyorsun, yok böyle bir şey' desin. Gözlerinin içine baka baka ispatlayacağım. İspatlamazsam siyaseti bırakırım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir