İsrail, yalnız kalmaya mahkum olur

Erdoğan, İsrail'in Türkiye'nin şartlarını yerine getirmemesi durumunda, Ortadoğu'da yalnız kalmaya mahkum olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı baskına ilişkin Türkiye'nin şartlarını yerine getirmemesi durumunda,  Ortadoğu'da yalnız kalmaya mahkum olduğunu söyledi.

Selden etkilenen Multan bölgesinde incelemelerde bulunan Erdoğan'a Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani de eşlik etti. Erdoğan, Pakistan'da meydana gelen sel felaketinden etkilenen Multan'da Türk Kızılay'ı tarafından yaptırılan bin 600 adet Mevlana Evi'nin dağıtım törenine katıldı.

''İslam dünyasını bölmek, parçalamak isteyen güçleri biliyorsunuz. Bunların kimler olduğunu biliyorsunuz'' diyen  Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğer uluslararası sularda bir yardım konvoyuna denizden havadan birileri saldırabiliyorsa, bunlar gücü nereden alıyor? Bunu sormamız lazım. 9 tane kardeşimizi şehit edenler belli. Cenevre'deki İnsan Hakları Komisyonu'nun verdiği karar da rapor da ortada. Bunun bir gaddarlık olduğunu da bu raporda ifade ettiler. Vahşice olduğu ortaya çıktı. 19 yaşında bir genç, aslen Türk ama ABD vatandaşı. Bu gencin 2 kaşının arasında 2 cm ile 40 cm arası bir mesafeden onu infaz ederek şehit ettiler. Ve sırtından iki mermi, vücudunun değişik yerlerinden 2 mermi, 5 kurşun ile şehit ettiler. Artık bunlar resimlerle adli tıp raporlarıyla tespit edildi. 9 şehidin vücudundan 30 mermi çıkarıldı. AB üyesi ülkeler çekimser kaldılar.

ABD, İsrail'in yanında yer aldı. 30 ülke rapora 'evet' dedi. Şu anda BM Güvenlik Konseyi'nin panel çalışmaları devam ediyor. Temenni ediyoruz ki hak yerini bulur. İsrail, özür dilemek durumundadır, tazminat ödemek durumundadır. Bunları yerine getirmedikçe Orta Doğu'da yalnız kalmaya

mahkumdur.''

Bu sel felaketi nedeniyle bir araya geldiklerini kaydeden Erdoğan, sel nedeniyle ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, evsiz kalanlara da sabır diledi.

Yaraların sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini, ''Sayın Gilani yapılacak olanları açıkladı, şu anda attıkları adımları açıkladı. Ben de yapacaklarımızı söyledim. Bugünden daha tezi yok, hemen çalışmaya başlıyoruz. Yer tespitleriyle beraber adımlarımızı atıyoruz. 'Yaşasın Pakistan-Türkiye kardeşliği' diyorum'' diye tamamladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir