İsrail yüzde 4,5 büyüdü

Singapur ekonomisi, 2010'da yüzde 14,7 büyüme kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail ekonomisi bu yıl yüzde 4,5 büyüdü.

İsrail Merkezi İstatistik Bürosu sözcüsü Yale Natan, İsrail ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü söyledi. Natan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) bu yıl üye olan İsrail'in, OECD bölgesinde ortalama yüzde 2,7 olan büyüme oranından daha fazla büyüdüğünü belirtti.

Natan, İsrail'in ithalatı ve ihracatının çift haneli büyüme kaydettiğini ve işsizlik oranının yüzde 6,7 seviyesinde olduğunu bildirdi.

İsrail'in ihtiyati bankacılık ve piyasa politikaları izlemesi finansal krize karşı dayanıklılık göstermesine yardımcı olmuştu.

Singapur yüzde 14,7 büyüdü

Singapur ekonomisi, 2010'da yüzde 14,7 büyüme kaydetti.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong yeni yıl mesajında, geçen yıl büyük oranda ihracata dayalı ekonomilerinin küresel ekonomik kriz nedeniyle yüzde 1,3 oranında daralmasının ardından bu yıl güçlü bir toparlanma sürecine girdiğini ifade etti.

Başbakan Loong, bu yıl yüzde 14,7 ile rekor seviyede büyüme görülen ekonomide gelecek yıl ise yüzde 4-6 aralığında büyüyeme beklendiğini ifade ederek, "Bu olağanüstü performanstan memnuniyet duymalıyız ancak bu yakın gelecekte tekrarlanamayabilecek çok özel bir durumun sonucu" dedi.

Singapur Hükümeti, ekonomilerinin bu yıl yüzde 13-15 aralığında büyüyeceğini tahmin ediyordu.

Singapur'da gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) en son 1970'de yüzde 13,8 oranında artış kaydetmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir