İstanbul 'All Arts'a evsahipliği yapacak

İstanbul Kongre Merkezi, nisanda Türk ve Osmanlı sanatlarından antikaya, modernden çağdaş sanata sanatseverlere geniş bir yelpaze sunacak "All Arts İstanbul" fuarına ev sahipliği yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul'da nisanda düzenlenecek "All Arts İstanbul" fuarında sanatseverler, Türk ve Osmanlı geleneksel sanatlarından antikaya, modernden çağdaş sanata kadar geniş yelpazeyi bir arada görebilecek.
 
Konuya ilişkin açıklamaya göre, İstanbul Kongre Merkezi Fuar alanında 18-21 Nisan'da ilk kez sanatseverlerle buluşacak olan All Arts Istanbul fuarı, Klasik Türk sanatları, antika, modern ve çağdaş sanat örnekleri ile İstanbul'un ve bölgenin sanat hayatına farklı bir boyut getirecek.
 
Bölge ülkelerden uzmanlar, kanaat önderleri, koleksiyonerler ve akademisyenleri davet ederek İstanbul'un geniş bir bölgede izlenen ve yeni açılımlara olanak tanıyan bir platform haline gelmesi vizyonu ile hareket eden fuar, Türkiye'de sanata, sanat nesnesine yatırım yapan her kesimden insanı ve kurumu bir araya getirecek zemin olmayı hedefliyor.
Fuara galeriler, kurumlar ve müzayede evlerinin yanı sıra sahaflar, ustalar, zanaatkarlar, antikacılar ve yayınlar katılacak.
All Arts Istanbul sanat fuarı farklı kategorilerden oluşacak. Birinci bölümde Klasik Türk Sanatları icra eden ustalara yer verilecek. Bu bölüme, yazma, hat, halı, seramik ve çini, bakır, keçe, cam, mücevher, tespih, tezhip, minyatür, sedef, ebru, kalem işi, cilt, dokuma ve ahşap gibi 18 kategoriden 80 usta ve sanatçı katılacak.
İkinci bölümde antika, resim, çini, efemera (gündelik hayata ait biriktirilmiş ufak tefek belgeler), kuyum, halı, nümizmatik (sikke ve madeni paralar) örnekleri yer alacak.
Üçüncü bölümde ise Modern ve çağdaş sanat örneklerinin sergileneceği galeriler bulunacak.
Özel koleksiyonlar ile üç koleksiyondan seçilen eserlerle gerçekleştirilecek küratöryel serginin de görülebileceği fuar, sanat kurumları, sanat yayınları, kitapçı ve sahaflar ile beraber 100'ün üzerinde katılımcıyı ağırlayacak.
 
"Fausto Zonaro'nun eserleri de yer alacak"
 
All Arts İstanbul'da 2. Abdülhamit döneminde saray ressamı olarak Osmanlı sarayına hizmet vermiş oryantalist ressam Fausto Zonaro'nun eserleri de yer alacak. Zonaro'nun torunu Cesare Mario Trevigne de fuar kapsamında İstanbul'da olacak.
Fuarda katılımcılara, sanatçıların stüdyolarını ziyaret etme, müze ve özel koleksiyonları rehberli turlarla gezme, seminer, konferans ve atölye çalışmaları gibi paralel programlara katılma imkanı sunulacak.
Konferanslar kapsamında önemli sanat profesyonelleri de konuşmacı olarak konuk edilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen All Arts Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, İstanbul'un giderek dünyanın en önemli çağdaş sanat merkezlerinden biri olma noktasına geldiğini söyledi.
Bienal ve bu yıl 7'ncisi yapılan Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nın bu gelişmede önemli rol oynadığını belirten Güreli, şöyle devam etti:
"İstanbul'un Türkiye tarihinin hiçbir döneminde görmediği ilginç ve önemli sergiler son birkaç yılda gerçekleştirmiştir. İstanbul çağdaş sanattan sonra All Arts Istanbul fuarı ile kültürel, ekonomik ve turistik sınırlarını daha da geliştirecektir. Geleneksel sanatlara dönük çok yoğun ilgi, modernleşmenin aracı olan sanata yatırım ihtiyacı bugün söz konusu alanlarda bilinen isimlerin dışında da elle tutulur haldedir."
All Arts Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman da şunları söyledi:
"All Arts Istanbul, Türkiye'de üretilen ve evrensel düzeyde örneklere sahip olmakla birlikte müzayedeler ve bazı sınırlı ilişkiler dışında yeterli bir tanıtım ve pazarlama zemini bulamayan geleneksel sanat eserleri için platform yaratacak. Bugüne kadar ellerindeki birikimi sadece müzayedelerde değerlendiren koleksiyonerlere sahip oldukları değerli nesneleri fuarda sunmak, tanıtmak, gerektiğinde satmak imkanını sunacak, mevcut koleksiyonların zenginleştirilmesi, dönüştürülmesi için fırsat yaratacak."