İstanbul 'merkez' şehir olma yolunda

Citibank Genel Müdür Yardımcısı Tezcan'a göre İstanbul, belirli ülkeleri tek merkezden yönetecek şehirlerden biri olmaya aday.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Citibank A.Ş. Global İşlem Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Tezcan, dünyada belirli ülkeleri tek bir merkezden yönetecek yeni yapılar oluşmaya başladığını, İstanbul'un da bu ortak hizmet merkezlerinden birine aday olduğunu bildirdi.

Barış Tezcan, İstanbul'da, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Citi'nin 104 ülkede bulunduğunu hatırlatarak, 650 çok uluslu firmanın portföylerinde yer aldığını, çok uluslu firmalar segmentinde yüzde 30'un üzerinde pazar payları bulunduğunu söyledi.

Avrupa'daki ortak hizmet merkezlerinin Polonya, Slovenya, Macaristan ve Romanya'da bulunduğunu belirten Tezcan, "Dünyada belirli ülkeleri tek bir merkezden yönetecek yeni yapılar oluşmaya başladı. İstanbul da bu merkezlerden bir tanesine aday. Birçok müşterimiz İstanbul'u merkez yapmış durumda. Görevimiz; firmalar bu tarafa gelirken yurt dışında belirli ülkelerde edindiğimiz tecrübeleri, firma bazındaki uygulamaları Türkiye'ye getirmek ve bu uygulamaları Türk firmalarına açmaktır. Bizim gücümüz; globalden geliyor. Globalde güçlü olduğumuz yönleri Türkiye'de çalıştığımız firmalara açma hedefimiz var" şeklinde konuştu.

Tezcan, Türkiye'yi üs olarak kullanmak isteyen çok uluslu şirketler bulunduğunu, Türkiye'ye gelip çalışmak isteyen yabancı kişi sayısının da arttığını ifade ederken, marka ve pazarlama anlamında İstanbul'un bir adı olduğunu, bunun önemli bir değişimi teşkil ettiğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir