İstanbul emniyeti yılbaşına hazır

İstanbul'da yılbaşında güvenliği Noel Baba, simitçi, çöpçü, ayakkabı boyacısı, otopark görevlisi, bilet satıcısı, temizlik işçisi ve simitçi kılığına girecek polisler sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da yılbaşında güvenliği Noel Baba, simitçi, çöpçü, ayakkabı boyacısı, otopark görevlisi, bilet satıcısı, temizlik işçisi ve simitçi kılığına girecek polisler sağlayacak.

Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenen toplantıda, yarın akşam görev alacak özel kıyafetli polisler ile Narkotimler basın mensuplarının karşısına çıktı.

Asayiş Şubeye bağlı Güven Timleri Şube Müdürlüğü'nde emniyet amiri olan Murat Öztaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıllarda olduğu gibi vatandaşın huzurlu ve mutlu yılbaşı geçirmesi için gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kutlamaların yoğun geçtiği Beyoğlu, Beşiktaş ve Kadıköy'de yarın çok sayıda polisin görev alacağını belirten Öztaş, şu bilgileri verdi: 

"Bu sene kutlamalarda 15 bin polis görev alacak. Yılbaşı gecesi sadece Beyoğlu'nda 5 bin polisimiz görev yapacak. Özellikle kutlamaların yoğun olduğu Beşiktaş, Beyoğlu ve Kadıköy’de tedbirlerimiz daha da arttırıldı. Bu sene bize yeni kurulan Narkotimler de eşlik edecek. Vatandaşlar 'polis' diye bağırdığında duyabilecek kadar yakın bir yerde olacağız ve hemen müdahale edeceğiz. Her köşe başında güven timleri haricinde diğer şubelerde görevli polisler de bulunacak. Halkın yoğun olduğu her yerde tedbirlerimizi aldık."

Tanıtımın ardından Beyoğlu'ndaki MOBESE kameralarının çalışıp çalışmadığı incelendi.