İstanbul Fashion Week başladı

Fuarda ise yabancı katılımcıların sayısı ilk kez yerlileri geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlenen İstanbul Fashion Week 2010 başladı. Moda haftası kapsamında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Fashion Fair'de ise yabancı katılımcıların sayısı ilk kez yerlileri geçti.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Fashion Week ile uluslararası moda fuarı Collection Premiere İstanbul'un (CPI) ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'u finans, bilişim, kongre merkezinin yanı sıra moda merkezi yapmak istediklerini de belirtti.

Turquality kapsamında verilen desteklerin 5 yıllık süre için olduğunu, bunu 10 yıla çıkardıklarını bildiren Çağlayan, Turquailty kapsamında bulunan 75 Türk markasının 25'inin tekstil ve hazır giyim sektöründe bulunduğunu söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, Türkiye'nin İstanbul'u bir moda merkezi olarak konumlandırarak, geleceğin ticaret merkezi olması iddiasını güçlü biçimde seslendirdiğini belirtti.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise İstanbul Fashion Week ve CPI'ın, yaklaşık 15 milyar dolar civarında olan yıllık hazırgiyim ihracatının orta vadede 20 milyar, 2023'te 60 milyar dolarlık hedefe ulaşmasında katkı sağlayacağını kaydetti.

IFW 2010, 25-28 Ağustos 2010 tarihleri arasında 20 tasarımcı ve 6 markanın katılımıyla gerçekleştirilecek 21 defileye ev sahipliği yapıyor. Defilelerde, Türk tasarımcılar İlkbahar/Yaz 2011 koleksiyonlarını tanıtıyor.

Bireysel defile sergileyen 13 isim, Bora Aksu, Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Deniz Mercan, Atıl Kutoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül, Özlem Kaya, Günseli Türkay, markalar da Argande, AVVA, Damat/ADV, GIZIA, Koton ve Punto Deri olarak sıralanıyor.

Fuardaki yabancılar, yerlileri geçti

İstanbul Fuarcılık'tan yapılan yazılı açıklamada, 26-28 Ağustos'ta CNR Expo Yeşilköy'de düzenlenecek İstanbul Fashion Fair'e ABD, Brezilya, Almanya, Yunanistan, Kazakistan ve İngiltere başta olmak üzere 14 ülkenin hazır giyim üreticisinin, 150'nin üzerinde firmanın katılacağı bildirildi.

Yüzde 60 yabancı, yüzde 40 yerli katılımcının stand açacağı ve bu yıl "ilk defa" yabancı katılımcı sayısının yerli katılımcı sayısını geçtiği fuarı Almanya, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, İran, Irak, İrlanda, İspanya, Libya, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus ve Yunanistan'dan gelecek alıcıların da arasında olduğu 10 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesinin beklendiği kaydedildi.

Alım heyetleri geliyor

Fuara katılacak Nike'ın Hollanda merkezi, Rusya'nın spor iç giyim firması Avi–Outdoor, İtalya ve İngiltere'nin iç giyim markalarının dağıtım kanallarının alım yapmasının beklendiği, ayrıca Ürdün Sanayi Odasının hazır giyim ve tekstil temsilcileri ile Lübnan'dan gelecek alım heyeti ve Irak'tan gelecek 200 butik sahibinin de İstanbul Fashion Fair'de tesettür giyim üzerine alım yapabileceği belirtildi.

Irak Ticaret Bakanlığına bağlı 18 ildeki alışveriş merkezlerinin Genel Müdürü Hadi Jadoo ve yardımcılarının da katılacağı fuarda "Irak-Türkiye ticari ilişkileri" konulu bir söyleşinin düzenleneceği kaydedildi.

Çin'in en önemli kumaş üreticilerinin Türk hazır giyim üreticilerine kumaş koleksiyonlarını sunacağı fuara, tesettür giyim üzerine hazırlamış olduğu koleksiyonları ile tanınan Alman tasarımcı Heidi Beck'in de katılacağı, tasarımcının Osmanlı sultanlarının kaftanlarında kullanılan ikat kumaşını ipek ile karıştırarak hazırladığı "Eurasia" isimli koleksiyonunu ilk kez İstanbul Fashion Fair'de sergileyeceği ifade edildi.

Ünlü modacı Cemil İpekçi'nin gala gecesinde "Yansıma" isimli defilesini gerçekleştireceği fuar, 26-28 Ağustos arasında 10.00–18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir