İstanbul Gayrimenkul Fuarı Lütfü Kırdar'da
Fuar ve zirvede 150'ye yakın konuşmacı olacak ve 100'ü aşkın yerli ve yabancı proje yer alacak.
İSTANBUL - Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER), İstanbul Restate adı altında düzenlediği, İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Zirvesi, 15-17 Haziran 2010 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.
İstanbul Restate'de 150'ye yakın konuşmacı olacak ve 100'ü aşkın yerli ve yabancı proje yer alacak.
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, İstanbul Restate hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, geçen sene olumlu yansımaları olan organizasyona bu sene de yüksek katılım olacağını belirtti.
Tanes, "Geçen sene 1.300 olan katılımcı sayısı bu yıl yüzde 15'lik bir artış göstererek şu ana kadar 1.500'ü buldu. Geçen sene 1.300 metrekarelerde seyreden fuar stant alanları 1.500 metrekareye yaklaştı. Hedefimiz 5 yıl içinde dünyanın en önemli 3-4 fuarından biri olmaktı. Bu yolda ilerliyoruz" dedi.
Zirvede bu sene daha global konuların ele alınacağı oturumlar olacağını ifade eden Tanes, "Dünyanın en etkili 100 ekonomistinden bir olan Danny Rodrick, dünya ekonomisinin krizle ilgili durumunu ve geleceğe dönük öngörülerini paylaşacak. AB Komite Üyesi Franz Schausberger, AB'nin içinde bulunduğu kriz durumuna ilişkin çözüm önerilerini değerlendirecek. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da konuk konuşmacı olarak başarı hikayesi diyebileceğimiz bir konuşma yapacak" diye konuştu.
Turgay Tanes, zirvede "Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları", "Geleceğin Kentleri" oturumları yapılacağını, ayrıca paralel oturumlar gerçekleştirileceğini kaydetti.
Soruları da yanıtlayan Tanes, zirveye ve fuara birçok belediyenin yanı sıra, PKF Oteller Zinciri ve Dubai'den bazı firmaların da katılacağını söyledi.
İsrail gerginliğinin sektöre etkisi ve İsrail'den etkinliğe katılım olup olmadığına ilişkin bir soruya karşılık da Tanes, "Her yerden katılım olabilir ama benim bildiğim fiilen katılan yok. Katılımcı olursa katılır, konuşmacı olursa konuşur. Siyasi gelişmelerle bu tür konuları bağdaştırmıyoruz. Bundan dolayı olumsuz gelişme olacağına dair düşüncemiz de yok" diye konuştu.
GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya da zirvede "Küresel Kriz Sonrası Gayrimenkul Sektörü ve Türkiye İçin Öngörüler 2015" raporunu açıklayacaklarını, raporun ticari ve konut sektörüyle ilgili ileriye dönük beklentilerin yer alacağı rapor olacağını belirtti.
Zirvede, gayrimenkul projelerine değer katan önemli çalışmaları, turizm yatırımlarını konuşacaklarını ifade eden Gökkaya, Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı'nda "Avrupa ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Kriz Sonrası Gelişme-Krizle Baş Etmenin Yolları" konusunun ele alınacağını bildirdi.
GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel ise "Geleceğin Kentleri" oturumunda "ekonomik kentler" ve "yavaş şehir" (slow city) unsurlarını ele alacaklarını ifade ederek "Yavaş şehir hareketi ilk olarak İtalya'da ortaya çıktı. Bu gönüllü bir hareket. Ana özelliği gürültü kirliliğinin, trafiğin azaltılması, yeşil alanlar ve yaya kullanım alanlarının mümkün olan en fazla şekilde insanlara sunulması anlamına geliyor. İtalya'da birçok şehir yavaş şehir unvanını aldı. Türkiye'de de Seferihisar yavaş şehir olmak üzere bir başvuruda bulundu" dedi.