"İstanbul Japan Week 2017" sona erdi

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen "İstanbul Japan Week 2017" etkinlikleri sonlandı. Etkinlik kapsamında "26. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması" ve Mouri Suzuki'nin Japon kaligrafi şovu yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen "İstanbul Japan Week 2017" etkinlikleri sona erdi.

"İstanbul Japan Week 2017" kapsamında, 24 Şubat-5 Mart arasında farklı mekanlarda, 15'ten fazla etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, Japon kültürüne ilgi duyup Japonca öğrenenlerin yarıştığı "26. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması" da düzenlendi.

İki kategoriden oluşan yarışmanın "A" kategorisinde Zelal Deniz Yıldız, "B" kategorisinde ise Arda Akdemir birinci oldu. Birinciler, Türk Hava Yollarının katkılarıyla Japonya’ya gidiş dönüş uçak bileti kazandı.

Yarışmaya jüri üyesi olarak katılan Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Japoncanın Türk gençler arasında yaygınlaşmasını ve Japon kültürüne duyulan ilginin daha da artmasını istediklerini belirtti.

Japonca Konuşma Yarışması’nın ardından ünlü "Shodo" (Japon kaligrafisi) ustası Mouri Suzuki’nin kaligrafi şovu büyük ilgi gördü. Suzuki, 8 metrelik dev kağıt üzerine Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğu anlatan "uzaktaki dosta duyulan özlem" anlamına gelen bir yazı yazdı. Kaligrafi şovuna, geleneksel Japon çalgısı "Koto" dinletisi eşlik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir