Ulaştırma Bakanı Arslan: Bu bir afet

İstanbul'da kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Metro ve metrobüs durakları dahil birçok yeri su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. Ulaştırma Bakanı Arslan, sağanak yağış için, "Bu bir felaket" yorumunu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul genelinde sabah saatlerinde bastıran gök gürültülü şiddetli yağış kentte hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle su baskınları oluşurken, yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemedi, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımada da kent genelinde aksama yaşandı. 

Ulaştırma Bakanı yorumladı: Bu bir afet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, "Tam bir afettir. Bu olağan üstü bir durum. Avrasya Tüneli'nde ekipler teyakkuz halinde. Su tahliyesi yapıyorlar. Kısa sürede de tünel geçişi başlamış olacak" dedi.

Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı. Kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.

Yağmura yakalanan bazı vatandaşlar üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı. 

Valilik: Özel araçla trafiğe çıkmayın

İstanbul Valisi Şahin, uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağışın olduğunu dile getirirken, "Bunları inşallah hızla ve vatandaşımızı en rahatsız etmeyecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz. Mevsim normallerinin bir kaç katı olması nedeniyle su birikmeleri oldu. Ekiplerimiz bu noktalara hızla müdahale ediyorlar. Hem belediyemizin ekipleri hem AFAD ekipleri bu baskınlarla bir taraftan mücadele ederken, trafiğin akışının düzenlenmesi noktasında da emniyet müdürlüğümüzün ekipleri ve jandarma komutanlığımızın trafik timleri görev başındalar" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, yağışların saat 14.00'ten sonra tekrar yoğunlaşacağını ve akşam saatlerine kadar sürmesini beklediklerini de söyledi.

Daha sonra Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, yağışın saat 15.00'dan itibaren etkisini azaltacağı bildirildi. 

Bu arada İstanbul Valiliği, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" açıklamasını yaptı. 

Avrasya tüneli kısa süreliğine kapatıldı

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Kapatılan Avrasya Tüneli öğle saatlerinde tekrar çift yönlü olarak trafiğe açıldı. 

Atatürk Havalimanı -Yenikapı arasında çalışan metro, su baskını nedeniyle Bakırköy'e kadar sefer yapabildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) da bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüs seferlerini iptal etti.

İstanbul Boğazı görüş mesafesinin düşmesi ve kuvvetli yağmur nedeniyle deniz trafiğine kapatıldı.

Mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı

İstanbul'da en fazla yağışı Silivri aldı. Yolları basarken oluşan sel nedeniyle Gümüşyaka'da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanları itfaiye botlarla kurtarmak için çalışma başlattı.

İstanbul sağanak yağışa teslim!İşte sağanak yağıştan görüntüler

Metro durakları ve metrobüsleri su bastı.