İstanbul sağanak yağışla serinleyecek

Hafta sonunu yağışlı ve serin geçirmesi beklenen İstanbul'da, sağanak yağış bu akşam saatlerinden itibaren yüzünü gösterecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile Sakarya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. İstanbul'da sağanak cumartesi günü de etkili olurken, hava sıcaklığının 25 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, akşam saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile Sakarya çevreleri, gece saatlerinden sonra İstanbul Anadolu Yakası ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzey kesimleri, gece saatlerinden sonra Anadolu Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

Ankara: Az bulutlu ve açık (37)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu(35)

Adana: Parçalı bulutlu (35)

Antalya: Az bulutlu ve açık (32)

Samsun: Parçalı bulutlu (31)

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu (30)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (38)