İstanbul senelik makyaj masrafı: 450 milyon lira

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mevcut yeşil alanların bakımından yeni yeşil alanların yapılmasına kadar yılda 450 milyon liralık bütçe kullanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Eyyüp Karahan, İstanbul'un yeşillendirme hareketinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"İstanbul'un sadece yeşil değil, renkli bir şehir de olması gerekiyor. Bizim sektör öyle bir sektör ki başlangıç maliyetleri kadar bakım maliyetleri de ciddi rakamlardır. İstanbul'da mevcut alanları korurken sürekli yeşil alanlar yapmamız gerekiyor. Kişi başına düşen metrekare yeşil alan miktarını 7 metrekareden 15 metrekarelere çıkarmamız gerekiyor.

İstanbul da bu kapsamda yoğun çalıştığımız bir yer. Bir de orman alanları var. Bakanlık bunu belediyeye devrettiği zaman İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan çok daha fazla olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mevcut yeşil alanların bakımından yeni yeşil alanların yapılmasına kadar yılda 450 milyon liralık bütçe kullanıyor."

Karahan, 3. havalimanının yapılacağı yerde ağaçların tahrip edilip edilmediğine ilişkin soruya da "Her yıl ormanları kağıt, yakacak elde etmek için insan eliyle kesiyoruz. Oradaki alana peyzaj düzenleme gerekiyor. Kesilen bir ağaç yerine daha fazlası dikilecek. İstanbul'dan ağaç eksik edilemez, bu mümkün değil" yanıtını verdi.