İstanbul Üniversitesi'ne operasyon

İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, İstanbul Üniversitesi görevli öğretim üyeleri ve bir siyasi parti genel başkanı hakkında gözaltı kararı verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 12 kentte başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 87 kişiden 51'i yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 12 ilde 100 adrese yönelik operasyon başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan 87 akademisyenden 51'ini yakaladı.

Ekiplerin, adreslerdeki arama işlemleri sürüyor.

Ayrıca, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı'nın ise kısa süre önce karaciğer nakli olmak için ameliyat geçirdiği ve doktor gözetiminde evinde bakım halinde olduğu için gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında, Karslı'nın yanı sıra çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlilerinin olduğu bildirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir