İstanbul Valiliği'nden yağış uyarısı

İstanbul Valisi Mutlu bu geceki yağış nedeniyle hem kamu görevlilerinin hem de vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu gece Temmuz ayı ortalamalarının çok üzerinde bir yağış beklendiğini belirterek, "Bu gece beklenen kuvvetli yağış, hem bizim kamu olarak aldığımız tedbirler hem de vatandaşlarımızın alacağı tedbirler noktasında, daha dikkatli olmayı gerektiriyor" dedi.  

Mutlu, Vilayet'te yaptığı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden sabah saatlerinden itibaren aldıkları hava tahmin raporlarında, İstanbul'un bu akşam geç saatlerden itibaren aşırı yağış alacağı yönünde uyarının yer aldığını kaydetti.

Bu uyarının, şiddet itibariyle alınabilecek en yüksek seviyede yağış miktarıyla karşılaşılacağı anlamına geldiğini vurgulayan Mutlu, İstanbul'da Temmuz ayı yağış ortalamasına bakıldığında, en yoğun yağışın metrekareye 20-22 kilogram civarında olduğunu, ancak bu gece alınacak yağışın "aşırı yağış" olarak tarif edildiğini ve metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış beklendiğini söyledi.

Vali Mutlu, şöyle devam etti:

"Bu 120, 140 da olabilir, 150-160 da olabilir. Ama 100 kilogramın üzerinde bir yağış bekleniyor. Dolayısıyla Temmuz ayı ortalamalarının çok üzerinde bir yağışı gece boyunca alacağız. Ne kadar süre içerisinde olacağı konusunda çok net bir şey söylemek mümkün değil. 3-5 saatlik bir periyot içerisinde de gerçekleşebilir, bütün bir güne de yayılabilir. Ancak net olan bir şey var, İstanbul'da bu gece geç saatlerde kuvvetli bir yağışla karşı karşıya kalacağız. Zaten şu anda belli semtlerde bu yağışları görmeye başladık.

Meteorolojinin genel değerlendirmesine göre özellikle Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Sarıyer gibi ilçelerimiz bu yağışları daha yoğun bir şekilde alacak. Anadolu yakasında da Tuzla ve Kartal gibi bölgeler yağışları kuvvetli hissedecek."

Vali Mutlu, beklenen yağışla ilgili tüm tedbirlerin alındığını belirterek, tüm birimlerin kriz masasına çağrıldığını, herkesin kriz masasındaki görevini takip ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Emniyet, DSİ ve diğer kurumlarla birlikte, yağışa karşı alınması gereken tedbirlerin gözden geçirildiğini aktaran Mutlu, tüm ekiplerin yağışla ilgili hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi.

Mutlu, Meteoroloji ve Valiliğin sabahtan beri yaptığı duyurularla İstanbulluların yağışla ilgili dikkatlerinin çekildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 "Özellikle dere yataklarına yakın olan bölgelerdeki vatandaşlarımızın bu geceyi daha hassas, daha dikkatli takip etmelerinde büyük fayda var. Elbette itfaiye, sivil savunma teşkilatı bu konuda hassas görev yapacak, ama vatandaşlarımızın da kendi can ve mal emniyetleriyle ilgili almaları gereken tedbirleri gözden geçirmelerinde büyük fayda var. Bu geceyi daha dikkatli, daha uyanık, daha tedbirli geçireceğiz. Bu gece beklenen kuvvetli yağış, hem bizim kamu olarak aldığımız tedbirler hem de vatandaşlarımızın alacağı tedbirler noktasında daha dikkatli olmayı gerektiriyor."