İstanbul ve Ankara'ya yağış uyarısı

Kimi bölgelerde yağış beklenirken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de de yerel ve kısa süreli sağanak yağış etkili olacak...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul'un Anadolu Yakası, Zonguldak, Bartın, Çorum, Amasya, Trabzon ve Rize çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kuzey, Kırklareli'nin doğu, Balıkesir'in kuzey ve doğu, Giresun'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Sıcaklıklar, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (34)

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, Anadolu Yakası'nın geneli ile Avrupa Yakası'nın kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (36)

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinde batısının iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

Samsun: Parçalı, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu. (30)

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (32)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (40)