İstanbul yeniden 'Topbaş' dedi

İstanbul'da kıran kırana geçen seçim yarışının galibi AKP'nin adayı Kadir Topbaş oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP adayı Kadir Topbaş, ile CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarışta sona yaklaşıldı. Oyların yüzde 97'si sayıldı. Kadir Topbaş 3.048.876 oyla yüzde 44,33,  Kemal Kılıçdaroglu ise 2.536.892 oyla yüzde 36,88'lük orana ulaştı.

Topbaş, gece yaptığı açıklamada zaferini ilan ederken, "İkinci kez kazanmam bir rekor. Teşekkür ederim" dedi. Topbaş Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelttiği suçlamalardan etkilenmiş olacak ki bu kez daha katılımcı ve şeffaf bir belediye sözü verdi.

Topbaş şöyle konuştu:

"Milli irade sandığa yansıdı. Çıkan sonuca tüm siyasi partiler tabii ki itibar edecek. Çünkü milli irade son sözü söyledi.

Ben özellikle partimin her kademesinde görev yapan, sabahtan beri sandıkta görev yapan partili arkadaşlarıma ve diğer parti mensuplarına teşekür ediyorum. Kazanan millet olmuştur, Türkiye olmuştur. Her siyasi parti ve aday, bu şehre bir şeyler katmak adına bir yetki istedi.

Gözüken şu ki yine Ak Parti genelde ve İstanbul'da başarısını ortaya koymuştur. Ben kendi açımdan baktığımda bu şehir bana böyle bir kentin belediye başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi yükledi. Çok şeylerin değişmiş olduğunu bir mimar gözüyle, bir şehirli olarak görüyorum.

Oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. İstanbul Belediye Başkanlığında ilk defa ikinci kez belediye başkan olma onurunu yaşıyorum. Tabii bu bana çok farklı bir sorumluluk daha getiriyor. Daha fazla çalışmak... Bu anlayışla 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un başkanlığını onurla taşıyacağıma burada söz veriyorum.

Bu kez biraz daha farklı, biraz daha katılımcı ve şeffaf bir yerel yönetim anlayışını sergileyeceğimi buradan ilan ediyorum.

Şeçim esnasında belki maksadını aşan sözler söylenmiş olabilir. Ama bu artık sandıkla birlikte geride kaldı. Biz Ak Parti olarak herkese hizmet anlayışındayız..."

Kılıçdaroğlu, Topbaş'ı kutladı

Öğle saatlerinde basının karşısına çıkan CHP'li aday Kemal Kılıçdaroğlu ise Topbaş'ı kutlarken, halkın verdiği yüzde 37'lik oy nedeniyle kentteki icraatların takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.