İstanbul yine yağmura teslim

Hava sıcaklıkları batı kesimlerde düşerken İstanbul'da gece saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. İstanbul'da gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur, Adana ve Mersin'in iç kesimleri), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

Kuvvetli yağış

Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle:

İSTANBUL: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.(25)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu.(24)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(27)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(28)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(20)

ERZURUM: Parçalı bulutlu.(20)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(31)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile öğle saatlerinden sonra Edirne, Bilecik ve Sakarya çevreleleri, gece saatlerinde doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Mersin ve Adana'nın iç kesimleri, akşam saatlerinde Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Karaman ve Niğde çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Van, Bitlis ve Ağrı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir