”İstanbul'a 34 proje yetmez”

İBB Başkanı Topbaş, yönetim olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan vizyonu sürdürdüklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Kadir Topbaş, kente 34 projenin yetmeyeceğini belirterek, "Binlerce projeye ihtiyaç var. Biz birçoğunu hayata geçirdik" dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Güngören Belediyesi işbirliğinde Güngören'de gerçekleştirilen hizmetlerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yönetim olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan vizyonu sürdürdüklerini belirtti.

İstanbul ve Türkiye'deki değişimleri göremeyenler olabileceğini dile getiren Topbaş, törene katılanlara, "Sizin gönlünüzdeki terazilerin kuyumcununkinden çok daha hassas tarttığını biliyoruz" diye seslendi.

Şehirlerin cazibe merkezleri haline geldiğine, dünya nüfusunun yüzde 75'inden fazlasının kentlerde yaşadığına dikkati çeken Topbaş, İstanbul'da tarihin her safhasından izler bulunduğunu, kentin medeniyetlerin yeşerdiği, insanlara umut veren bir yer olması gerektiğini ifade etti.

Topbaş, "Maalesef gelin görün ki göç sırasında yönetimde bulunanlar ulusal, ülke, bölge, şehir planlarını yapmadıklarından insanların doğuştan var olan yaşam, inanç, barınma haklarını tarihin geçmişinden, mağaralardan, ağaç kovuklarından şehirdeki mekanlarına kadar getirdi. Bu o zaman düzenlenmiş olsa şimdi başka şeyler konuşurduk. Kentlerde sadece iş ve barınmanın yeterli olmadığı yeni anlaşılıyor" diye konuştu.

Sinyalizasyon konusu

Topbaş, törenin ardından bir gazetecinin "CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu, su sayacı bakım bedeli önce 39 TL dedi. Şimdi 19 TL diyor. Ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine "Kılıçdaroğlu sayaçlara taktı. İstanbul'da 4,5 milyon su abonesi var. Taktı o konulara. Oradan siyaset yapıyor. İSKİ gereken cevabı verir" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Sinyalizasyon konusunda bilgi edinmek isteyen bir vatandaşın belediyeden bilgi alamadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nun 'belediye neden bilgi saklıyor' dediğini" belirtmesi üzerine şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı. '34 projem var' diyor. Bunların tamamı bizden kopyaladığı projeler. Projeden anlamıyor. Sonrada niye öyle, niye böyle diyor. Soru sorma yetkisi ona ait değil. Soru sorma yetkisi vatandaşta. Vatandaş seçim sandığında sorusunu soracak. Bizim kadar şeffaf bir yönetim yok. Rahatlıkla bunu söyleyebilirim. Bir adayın bunları söylemek yerine 'bu şehre ne gibi hizmetler yapacağım' demesini beklerdim."

"Kılıçdaroğlu bugün Bayrampaşa Hali'ndeydi. Hal çalışanlarının kiralarını ödemedikleri için haciz geldiği yönünde şikayetleri var" hatırlatması üzerine ise Topbaş, "Bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu nedenle yasalar, kurallar ve sistem vardır. Kiracınız belli bir süre kirasını ödememiş, onu devam ettirmiş ve verilen sürede de bunu ödememişse bunu nasıl değerlendirelim. Halden alınan kiralar İstanbul'a hizmet için harcanıyor. Birilerine bu kiraları almayalım mı diyelim. O vatandaş da kirasını ödemek zorunda. Ödemezse tabii ki yasal işlem yapılacaktır" dedi.