İstanbul'da 'huzur' operasyonu

İstanbul'da dün akşam saatlerinde 5 bin polisin katılımıyla 'Yeditepe Huzur' asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada çok sayıda muhimmat ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetiminde 39 ilçede, 5 bin polis memurunun katılımıyla 'Yeditepe Huzur" adı altında genel asayiş uygulaması düzenledi.

Uygulamalar sırasında şüpheli görülen araçlar ve kişiler durdurularak didik didik arandı. 27 bin 838 kişi üzerinde Genel Bilgi Taraması (GBT) testi yapıldı. Bu kişilerden çeşitli nedenlerden dolayı aranması bulunan 113 kişi gözaltına alınıp, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 7 bin 424 araç üzerinde yapılan sorgulamalarda ise 129 araç trafikten men edildi. Uygulama sırasında, şüpheli görülerek durdurulan araçlara çeşitli kural ihlallerinden dolayı toplam 292 bin 785 TL para cezası kesildi. Denetlemesi yapılan 759 işyerinden 59 tanesine de işlem uygulandı.

Genel asayiş uygulamasında ele geçirilen malzemeler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde basına sergilendi. Yapılan uygulamada; 24 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda fişek, 90 gram uyuşturucu madde, 21 adet şişe halinde kaçak içki ile çeşitli suç unsuru içeren maddeye el konuldu.