İstanbul'da 'Nevruz' önlemleri alındı

Kazlıçeşme'deki kutlamalar sırasında 10 bin polis görev yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İstanbul Valisi Muammer Güler, pazar günü Kazlıçeşme'de gerçekleştirilecek Nevruz kutlamaları için gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde yapılan İl Güvenlik Kurulu toplantısına katılan Vali Güler, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güler, Kazlıçeşme'de Nevruz kutlaması yapmak üzere bir siyasi partinin değil, 7 kişilik düzenleme kurulunun başvuru yaptığını belirtti. İl Güvenlik Kurulunda kutlamalarla ilgili alınacak tedbirlerin değerlendirildiğini ifade eden Güler, şöyle devam etti:

"Pazar günü Kazlıçeşme'de gerçekleştirilecek Nevruz kutlamaları için gerekli önlemler alınmıştır. İtfaiye, sağlık ve emniyet teşkilatları olarak her türlü önlemi aldık. Burada önemli olan, coşkunun yaşanmasıdır. Geçmişte olduğu gibi yasa dışı, bölücü herhangi bir hareketin yaşanmamasıdır. 'Bayram kutlaması' veya 'şenlik kutlaması' adı altında devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne gölge düşürecek bir davranışa izin vermemiz asla mümkün değildir."

Kutlamalarda 10 bin polisin görev alacağını dile getiren Güler, pazar günü saat 10.00'da başlayacak kutlamaların saat 17.00'de sona ereceğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir