İstanbul'da İsrail protestosu

Beyoğlu'nda toplanan sivil toplum örgütleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen Genel Başkanlığı ve Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı organizasyonuyla toplanan bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Protesto için yaklaşık iki bin kişi, İstiklal Caddesi Tünel çıkışında toplandı. Topluluk, "İsrail sanık sandalyesinde", "Kahrolsun İsrail", "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz", "İsrail ölüm kusuyor, insanlık neden susuyor" pankartları açtı.

Tünel çıkışından yürüyüşe başlayan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı topluluk, "Katil İsrail hesap verecek", "İsrail yıkılsın, Filistin'e özgürlük", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atıp, tekbirler getirerek Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'i protesto için toplandıklarını, bu protestonun İsrail'e cevap niteliğinde olduğunu söyledi.

İlerleyen günlerde İsrail'i çok daha büyük kalabalıklarla protesto edeceklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"İsrail, dünyanın her yerinde protesto ediliyor. İsrail, her geçen gün yalnızlaşıyor. Filistin'de kadın ve çocukları vurmakla kendi sonunu hazırladı. İsrail'i protesto eden kalabalıklar her geçen gün artacak, malları boykot edilecek. Cumartesi günü de İsrail Başkonsolosluğu önünde bir eylem yapacağız."

Yürüyüşe, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkan Vekili Furkan Kayaduman ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Muğla'da da protesto

Bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri Muğla'da İsrail'i protesto etti.

Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan grup, dua ederek, "İsrail zulmüne boyun eğme", "Tarafım Gazzeliyim", "Gazze, Muğla hep beraber", "Kahrolsun İsrail", "İsrail katliamını lanetliyoruz" yazılı pankartlar taşıyarak slogan attı.

Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Ekrem Şebapoğlu, İslam dünyasının kanayan yarası Filistin topraklarında yükselen acı, feryat ve gözyaşının bir kez daha yürekleri dağladığını söyledi.

Gazze'nin ateş altındayken uluslararası camianın tepkisiz kalmasının her yönüyle utanç verici olduğunu vurgulayan Şebapoğlu, "Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslüman olunca sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i, destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından İsrail aleyhine sloganlar atarak dağıldı.