İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'un bazı ilçelerinde ve TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili olmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, yerini sabah saatlerinden itibaren kar yağışına bırakıyor.

Bolu Dağı'nın Seymenler, Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Taşaltı ve Sarıçökek ile Bolu Dağı Tüneli kesiminde sürücüler, zaman zaman kayganlaşan zeminde zor anlar yaşıyor.

thumbs_b_c_8168556147dfd4b7606f5f03168eaab5-001.jpg

Etkisini artıracak

Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı güzergahta, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyardı.

Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerdeki Güzeldere, Kardüz ve Topuk yaylaları mevkilerinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.

İstanbul'da kar

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alması beklenen kar yağışı bazı bölgelerde yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. 

Belediye ekipleri de sabah erken saatlerden itibaren kar nöbeti tutuyor. Kar küreme, tuzlama araçları ile çekiciler belirlenen noktalarda hazır tutuluyor. Metrobüs yolu yakınlarında da küreme ve tuzlama araçları bekletiliyor.

Feribot seferleri iptal edildi

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada arasındaki iki sefer fırtına nedeniyle iptal edildi.

thumbs_b_c_0dd6306349546eb236b66cfe23ab571c.jpg

Alınan bilgiye göre, Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe 13.00 ve Kabatepe-Gökçeada 15.00 seferleri geçici olarak iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normal seyrine döneceğini kaydetti.

THY'den 142 sefere kar iptali!

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı gerekçesiyle hava ulaşımında olabilecek aksaklıklar nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) 142 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.

THY’nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Değerli yolcularımız, İstanbul’da 30 Aralık’ta hafif şiddette başlaması öngörülen kar yağışı 31 Aralık tarihinde şiddetini artırması öngörülmektedir. Bu nedenle İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.

Meteoroloji uyardı

Hava sıcaklığı, kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-12) olmak üzere Türkiye genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

34534534534.jpg