İstanbul'da lale zamanı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Uluslararası İstanbul Lale Festivali" kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafıandan kentin dört bir yanı, rengarenk lalelerle donatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul, bir devre adını veren, Doğu kültür ve mitolojilerinde özgün bir yere sahip olan laleyle yeniden buluştu. Silivri'den Tuzla'ya 5 milyon lira harcama yapılarak, 211 farklı türde 20 milyon lale dikildi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali başladı ve 30 Nisan'a kadar sürecek.  

Festival dolayısıyla bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesiyle yeniden buluştu, laleler, yine sokakları, parkları, bahçeleri ve meydanları renklendirdi.

Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hıdiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak.  

İstanbul Lale Kupası kapsamında Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı'nda 21-27 Nisan'da gerçekleşecek.

Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, "En Güzel Lale Yarışması"nda en güzel lale fotoğrafını çeken kişiler ödüllendirilecek. Lale Festivali etkinlikleri kapsamında canlı lale satışı, Lale Heykelleri Sergisi, lale fotoğraf çekim noktası da yapılacak.

İstanbul lalelerle donatıldı   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılı "Lale Mevsimi" kapsamında, geçen yıl parklara, korulara ve ana caddeler başta olmak üzere ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda semt parklarına toplam 20 milyon lale soğanı dikildi. Bu yıl lale dikimi için Büyükşehir Belediyesi 5 milyon lira harcama yaptı.

Lale soğanları Konya'nın Çumra ilçesi başta olmak üzere; Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi. Üreticiye ek gelir imkanı sağlanan projeler ile hem üreticiye destek hem de çiçek soğanlarının ıslahı sağlandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir