İstanbul'da NATO boru hattından 6 ton yakıt çaldılar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  - Sultanbeyli'de, tünel kazarak ulaştıkları NATO'nun boru hattından yaklaşık 6 ton yakıt çaldığı iddia edilen 7 zanlı adliyeye sevk edildi. 
 
NATO yetkilileri, 4 Aralık'ta, Sultanbeyli-Yenişehir arasında basınç düşüşü bilgisini emniyete bildirdi. Bunun üzerine Sultanbeyli Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, boru hattının geçtiği Petrol Yolu Caddesi'nde inceleme başlatarak, kaçağın olduğu yeri tespit etmeye çalıştı. 
 
Cadde üzerindeki 398 numaralı binanın giriş katından şüphelenen ekipler, burayı izlemeye aldı. Mustafa Yunus'a ait olan binanın çevresinde uzaktan takip yapan emniyet ekipleri, bir süre sonra olayın detayını öğrenmek amacıyla Mustafa Yunus ile irtibata geçti.
 
Binanın giriş katındaki dükkan hakkında sahibinden bilgi alan polis, söz konusu yerin dış cephe işleri için bir kişiye kiraya verildiğini tespit etti. Bunun üzerine ev sahibinden kiralayanların tam bilgisi istendi. 
 
Polislerin isteği doğrultusunda ev sahibi Mustafa Yunus, kira için gelen kişiyle sözleşme yapmak istedi. Ev sahibinin 45 gün sonra kontrat yapmak istemesinden şüphelenen şahıs, olay yerinden uzaklaştı. Şüpheli kişi, bu sırada kimliği de ev sahibinin yanında unuttu. 
Şahsın kimlik bilgileri ve araç plakasından yola çıkan polis, bir süre sonra Hüseyin M, Akif K. ve Galip K'yı gözaltına aldı. Zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda Ali T. de başka bir yerde yakalandı. 
 
İkinci gün yapılan operasyonda ise Yakup Ç, Şahin B. ve Murat S. gözaltına alındı. Olayla ilgili Şahin P. isimli bir şüpheli de aranıyor. 
Boru hattını delerek 45 gün boyunca yaklaşık 6 ton yakıt çaldıkları iddia edilen 7 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Sultanbeyli Adliyesi'ne sevk edildi. 
Dükkan sahibi Mustafa Yunus, iş yerinin 45 gün önce kiralandığını ifade ederek, "Zanlılar bana mantolama işi yaptıklarını söyledi. Aylık 500 liraya kiraya vermiştim" dedi.