İstanbul'da olaylı gece

15 araç, bir kafe ve market kundaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişli'de park halindeki 12 araç,  Bağcılar'da 3 araç, Esenler'de bir kafe ve Maltepe'de bir market, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.

Alınan bilgiye göre, Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Şahin Sokak ve Aslan Sokak'ın birleştiği noktada park halinde bulunan 12 araç, saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek yakıldı. Yanan araçlar olay yerine gelen Şişli ve Beyoğlu itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü. Yangınlarda araçların bazıları tamamen kullanılamaz hale geldi.

Bölgedeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye alan polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla çevrede çalışma başlattı.

Bağcılar'da da olay var

Alınan bilgiye göre, Bağcılar Tuna Mahallesi 737 Sokak üzerinde park halinde bulunan 3 otomobil, kimliği belirsiz kişilerce yanıcı madde dökülerek yakıldı. Araçlarda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Araçlarda maddi hasar oluşurken, olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Bu arada, Esenler'de bir kafe ile Maltepe Gülsuyu Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir markette de kimliği belirsiz kişilerce Molotof kokteyli atılması sonucu yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, iki iş yerinde de maddi hasar meydana geldi.

Şüphelileri vatandaşlardan polis kurtardı

Öte yandan, Avcılar Gümüşpala Mahallesi Gülüzar Sokakta, bazı kişilerin kundaklama eylemi yapacağının bildirilmesi polisler ile 2 şüpheli arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sonucu yakalanan Mehmet K. (18) ile İbrahim Halil B. (24), polis aracına götürüldüğü sırada vatandaşların saldırısına uğradı. Vatandaşların polislerin elinden almak istediği 2 şüpheli, ekiplerce olay yerinden kaçırılarak, Firuzköy Polis Merkezine götürüldü.

Bu kişilerden, bir sırt çantası içerisindeki 3 pet şişede akaryakıt ele geçirildiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir