İstanbul'da PKK ve YDG-H operasyonları

Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'a İstanbul'da düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'a İstanbul'da 3 operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilen operasyonda 110 molotofkokteyli, 30 kutu havai fişek, 1 otomatik av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerine, terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ın 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' adı altında yapmayı planladıkları korsan gösterilerde, vatandaşlara ait otomobil ve iş yerleri ile kamu binaları, kamu araçları ve polise yönelik saldırı hazırlığında olduğu bilgisi geldi. Polis ekipleri bunun üzerine Sultangazi, Beyoğlu ve Esenyurt'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

100 molotof kokteyli, 30 tane havai fişek

Ekipler, Sultangazi'de yaptığı aramalarda metruk bir bina içinde 30 molotofkokteyli buldu. Okmeydanı'nda yapılan aramalarda bir parkta 80 molotofkokteyli ve 30 tane torpil kutusu içerisinde 16'lı havai fişek ele geçirdi. 

Esenyurt'ta pompalı tüfek

Esenyurt'ta meydanda toplanan ve 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' adıyla bir eylem yapan grup içerisindeki 1 şüphelinin üst aramasında 1 pompalı tüfek, 4 şüphelinin de üzerlerinde çok sayıda mermi ele geçirildi. 

Malzemeler, üzerinde tespit edilen parmak izlerinin kimlere ait olduğunun belirlenmesi için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ettiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir