İstanbul'da plaj sezonu 15 Haziran'da açılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet verdiği Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan plajların 15 Haziran'dan itibaren açılacağı bildirildi. Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin bu yıl Avrupa yakasında Menekşe ve Güneş plajlarında, Anadolu yakasında ise Caddebostan-1, Caddebostan-2 ve Caddebostan-3 plajlarında hizmetvereceği belirtildi.

Vatandaşların keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla plajlarda soyunma konteynerleri, duş alanları ve şemsiyelerin bulundurulacağı ifade edilen açıklamada, İstanbullular'ın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için de plaj alanlarında büfelerin hizmet vereceği, şort, oyun topları, simit gibi deniz malzemeleri satışlarının da yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü'nün plaj hizmeti verdiği 5 ayrı noktada, her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümlerinin analiz edildiğini, gerekli ilaçlamaların yapıldığı belirtilerek, vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebilmelerinin sağlandığı ifade edildi.

Plajlarda vatandaşların deniz mevsimi boyunca güvenle denize girebilmesi için güvenlik ve cankurtaran personeliyle gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, plajlarda hijyen ve sağlık açısından gün boyunca görevli personel tarafından temizlik yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, vatandaşların dinlenebileceği yeşil alanlar ile spor yapabilecekleri basketbol, voleybol sahaları ile spor aletlerinin bulunduğu bölümlerin de plajlarda yer alacağı ifade edilen açıklamada, hizmet verilecek plajlar ve genel özellikleri şöyle sıralandı: "Menekşe Plajı: 620 metre sahil şeridindeki plajda şezlong, şemsiye, cankurtaran mobosu, 3 adet cankurtaran kulesi, tuvalet, soyunma kabini, duş, güvenlik kabini, büfe ve otopark alanı bulunuyor. Plaja giriş ücretsiz.


Güneş Plajı: 840 metre sahil şeridindeki plajda cankurtaran kulesi, şezlong, şemsiye, cankurtaran mobosu, tuvalet, soyunma kabini, duş, güvenlik kabini, büfe, emanet dolabı ve otopark alanı bulunuyor. Plaj giriş ücreti 15 lira, öğrenciler için ise 7,5 lira. Caddebostan-1: 450 metre sahil şeridindeki plajda şezlong, cankurtaran kulesi, tuvalet, soyunma kabini, büfe bulunuyor. Plaja giriş ücretsiz. Caddebostan-2: 300 metre sahil bandı şeridindeki plajda, şezlong, cankurtaran mobosu, 1 adet cankurtaran kulesi, tuvalet, soyunma kabini ve büfe bulunuyor. Plaj giriş ücreti 15 lira, öğrenciler için ise 7,5 lira. Caddebostan-3: 250 metre sahil bandı şeridindeki plajda, şezlong, cankurtaran kulesi, tuvalet, soyunma kabini, büfe bulunuyor. Plaja giriş ücretsiz." Açıklamada, Küçüksu, Şile, Celaliye ve Silivri plajlarında kurtarma ve temizlik hizmeti verildiği belirtilerek, Çiroz plajında ise can güvenliği nedeniyle hizmet verilmediği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir