İstanbul'da ulaşıma ve eğitime kar engeli

İstanbul'da gece boyu devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle şehir hatları seferlerinde iptaller ve aksamalar yaşanırken, kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da geceden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla birçok araç yollarda kaldı.

Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı’ndan çıkamadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi.

Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti.

Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı.

Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

Şehir hatları aksıyor

Bu arada yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları seferlerinde de iptaller ve aksamalar yaşanıyor. Tipi nedeniyle İstanbul Şehir Hatları'nın Kadıköy - Beşiktaş , Kadıköy - Eminönü, Kadıköy - Kabataş, İstinye - Küçüksu ve Çengelköy - İstinye seferleri iptal oldu. İDO'dan yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle bugün saat 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, Bandırma-Yenikapı, Bostancı deniz otobüsü, saat 08.00 Bursa-Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Şehir Hatları daha sonra açıklama yaparak, " Üsküdar-Beşiktaş, Üsküdar-Eminönü ve A.Kavağı-R.Kavağı-Sarıyer seferlerimiz gecikmeli olarak yapılmakta, diğer seferlerimiz yapılamamaktadır" uyarısında bulundu. 

Saat 14.00 civarında Şehir Hatları, seferlerin normale döndüğünü açıkladı.

Eğitime kar engeli

İstanbul Valiliği, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

İstanbul'da Yeni Yüzyıl, MEF, Bilgi, Arel, İstanbul Teknik, Bahçeşehir, Okan, Nişantaşı, Özyeğin ve Piri Reis üniversiteleri de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verdi.