İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine darbe

Düzenlenen operasyonlarda 221 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da son 10 günde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 221 kilogram uyuşturucudan 153 kilogram eroin ile 3 kilo 580 gram afyon sakızının yurt dışına gönderilmek istenirken yakalandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, "transit uyuşturucu madde kaçakçılığı" ile "sokak satıcılarına" yönelik son 10 günde yapılan 53 operasyon, Avcılar, Büyükçekmece, Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Beyoğlu, Beşiktaş, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçeleri ile Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, yurt dışına gönderilmek üzere olan 153 kilogram eroin ve 3 kilo 580 gram afyon sakızı ile sokak satıcılarınca iç piyasaya sürülmek istenen 4 kilogram eroin, 45 kilogram esrar, 147 gram kokain ve 61 bin 643 tablet sentetik hapın yanı sıra 3 adet silah ile uyuşturucu madde kaçakçılığından elde edildiği düşünülen 129 bin 245 avro, 8 bin 850 YTL ve 250 ABD doları ele geçirildi.

Operasyonlarda, toplam 221 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği ve olaylarla ilgileri görüldüğü için gözaltına alınan 115 şüphelinin adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu operasyonlar arasında Bakırköy'de yapılan çalışmada, bir otomobilin bagajındaki valizlerin içinde, paketler halinde toplam 148 kilogram eroin ele geçirildi. Yurt dışından getirilen ve deniz yoluyla Avrupa'ya gönderilmek istenen uyuşturucuya ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden, İsmail Y, Mehmet U, Kerem A, Nusret G, Mehmet Y, Haydar Z. ile tekne kaptanı olan Yunan asıllı Türk vatandaşı Yani K. tutuklandı, diğer kişi de serbest kaldı. İhbar üzerine Bağcılar'da gerçekleştirilen bir başka operasyonda da yurt dışından bir kargo şirketine gönderilen paketteki sanayi tipi hortumlar incelenirken, Iğdır'daki 3 yıllık görev süresinin ardından 2 ay önce İstanbul'a getirilen "Devil" isimli dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine kesilen hortumların içine gizlenen 3 kilo 580 gram afyon sakızı bulundu. Ele geçirilen bu uyuşturucunun Kanada'ya gönderilmek istendiği ve konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

'Fırtına 2' operasyonu

Yine son 10 günlük operasyonlar arasında yer alan ve 18 Ağustos 2008'de, Fatih'te yapılan "Fırtına 2" adlı planlı operasyonda, 38 kilogram toz esrar, 1 kilo 160 gram eroin, 500 adet uyuşturucu hap, ruhsatsız bir silah ve sahte bir kimlik ele geçirildi. Türkiye'de satılmak istenen söz konusu uyuşturucu ile bağlantısı olan 6 şüpheli gözaltına alındı. "Karaca" adı verilen ayrı bir operasyon çerçevesinde Avcılar'da yapılan aramada da Avrupa'dan getirdikleri yaklaşık 60 bin adet uyuşturucu hapı satmak isteyen 7 kişi yakalandı.

Kurye, havalimanında yakalandı

Polis yetkilileri, Atatürk Havalimanı'ndaki başka bir çalışmada ise yurt dışına çıkmak isteyen Y.D. (33) adlı Türk vatandaşı kadının vücudunun çeşitli yerlerine sarılan ve iç çamaşırlarına gizlenen 1 kilo 400 gram eroin bulduklarını anlattılar. Gözaltına alınan bu kadının daha önce birçok kez yurt dışına giriş çıkış yaptığının belirlendiğini söyleyen yetkililer, aynı kişinin evinde de 1 kilo 200 gram eroin bulduklarını söylediler.

Yetkililer, başka bir çalışma kapsamında Gaziosmanpaşa'daki bir evde yaptıkları aramada ise 20 gram esrar, bir el yapımı tabanca, bir kuru sıkıdan bozma tabanca ele geçirdiklerini ve H.Ç. ile oğlu M.Ç'yi gözaltına aldıklarını ifade ettiler.

Samatya'da bir evde yaptıkları aramada da sigara şeklinde sarılmış bir miktar esrar ile süs bitkisinin içine gizlenen 3 gram esrar ele geçirdiklerini kaydeden yetkililer, bu konuya ilişkin, aralarında hırsızlığın da bulunduğu 4 ayrı suçtan emniyette kaydı olan M.M'yi yakaladıklarını anlattılar.