İstanbul'da evlerin arasına helikopter düştü

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu yaptığı sırada Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopter sokağa düştü.

Kazada 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan sivil vatandaşlardan yaralanan olmadığı bildirildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yaralı askerimizin ameliyatı devam ediyor. Pilotlarımız şu an bilemediğimiz bir sebepten ötürü acil iniş gerçekleştirmek istemişler. Havaalanına çok yakın olmalarına rağmen maalesef bunu gerçekleştirememişler" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazaya ilişkin değerlendirmesinde, "Bu sabah İstanbul Samandıra'da elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize Rabb'imden şifalar diliyorum ve şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize baş sağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Rabb'im milletimizi ve özellikle askerimizi her türlü kazadan, afetten, beladan korusun niyazında bulunuyorum" dedi.

Kaza sonrası açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı