İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar yağıyor. Kentte hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmara Bölgesi'nde, Trakya ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar görülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölge genelinde aralıklı yağışlı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Yağışlar, İstanbul ve bölgenin doğusunda yağmur ve sağanak, Trakya ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışların; İstanbul, Kocaeli ve Yalova ile Sakarya'nın kuzey ilçeleri ve Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması, hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

Kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli esecek rüzgar ile yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklarsa karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Bu arada, Çanakkale'nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Doğu Anadolu'da kış ağırlaştı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar ve tipi nedeniyle 6 yerleşim yerinin yolunun kapandığı, karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bitlis'te İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, kar, tipi ve heyelan nedeniyle 4 köye ulaşım sağlanamadığını, bu yolların açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 33 köy ve 73 mezranın yolu karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kar ve tipi nedeniyle il merkezindeki 5 köy ve 13 mezra, Yüksekova ilçesindeki 28 köy ve 60 mezranın yolunu ulaşıma açtı.

Çanakkale'de kar tatiliÇanakkale'de kar tatili

İDO seferleri iptal edildiİDO seferleri iptal edildi