İstanbullu 'su'yuna kavuşuyor

İSKİ, yarın sabahtan itibaren su almayan bölge kalmayacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul'un bazı semtlerinde salı günü başlayan su kesintisi yarın tamamen bitiyor.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un bazı bölgelerine 26 Ağustos Salı günü 24.00 ile 27 Ağustos Çarşamba günü 24.00 saatleri arasında, yeni döşenen Ömerli-Dudullu Ana İsale Hattı'nın bağlantısı ve vana montaj çalışmaları nedeniyle 24 saat su verilemeyeceğinin duyurulduğu hatırlatıldı.

Söz konusu çalışmanın tamamlanması ve gerekli test çalışmalarının gerçekleştirilmesine müteakip, belirtilen gün ve saatte şehir şebeke sistemine su verilmeye başlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak çalışmalar sırasında şehir şebeke sitemine su verilemediği için, hatlardaki mevcut suyun kullanımına müteakip isale hattı, şebeke ve bilhassa apartman depolarında sular boşalmıştır. Bu nedenle, şehir şebeke sistemine su verilmesine rağmen bilhassa üst kotlara belirtilen gün ve saatte su ulaşamamıştır. 29 Ağustos Cuma günü sabah erken saatlerden itibaren tüm üst kotlar dahil olmak üzere İstanbul'da su alamayan hiçbir bölgemiz kalmayacaktır. Yaptığımız çalışma sırasında verdiğimiz geçici rahatsızlık nedeniyle özür dileriz."