İstanbullulara 'AKBİL' uyarısı

İBB, toplu taşıma araçlarında AKBİL basan şöferlere bilet bedelleri üzerinde para ödenmemesi konusunda uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nde AKBİL basan şoförlere bilet bedelinin üzerinde para ödenmemesi konusunda İstanbulluları uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte toplu taşım ücretlerinde yapılan ayarlamadan sonra İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nde AKBİL basan şoförlerin fazla para talep ettikleri ve yolcularla tartıştıkları yönünde şikayetlerin geldiği belirtildi.

Yeni ayarlamaya göre, tam biletin 1,5 TL, öğrenci ve indirimli biletin  0,85 TL, tam aktarmanın 0,75 TL, öğrenci aktarmanın ise 0,21 TL olduğu belirtilen açıklamada, yolcuların toplu taşıma araçlarına bindiklerinde şoför tarafından basılan AKBİL'e belirtilen fiyatların üzerinde ödeme yapmamaları istendi.

Açıklamada, yolcuların böyle bir taleple karşılaştıklarında araç plakası veya numarasını Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün 212 453 78 78 numaralı telefonuna veya "Beyaz Masa"nın 153 numaralı telefonuna bildirmeleri istendi.

Özel Halk Otobüsleri'nde biletçi uygulamasının ise Temmuz ayı sonu itibariyle tamamen kaldırılacağı, yapılan görüşmelerde firmaların Temmuz sonuna kadar yeni çalışma sistemine geçmelerinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, "Temmuz sonu itibariyle tüm toplu taşıma araçlarında AKBİL ve İstanbul Kart kullanılacak" dendi.