İstanbullulara 14 spor tesisi ücretsiz

Topbaş, belediyeye ait 14 spor kompleksinin bütün yıl açık olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 14 spor tesisi ücretsiz yararlanabilmek için tanıtıldı.

"Herkese Ücretsiz Spor" projesinin Okmeydanı'ndaki Cemal Kamacı Spor Kompleksinde düzenlenen tanıtım toplantısına belediyenin tesislerinde spor yapan ilk ve ortaöğretim öğrencileri de katıldı.

AKP İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, öğrencilerin sporla olan ilişkilerini geliştirmelerini, spor yapma kültürünü ailelerine, gelecekte de çocuklarına aktarmalarını istedi. Atatürk'ün, "Spor ne kazanma hırsı, ne kaybetme korkusudur. Tek kelimeyle öz güvendir" sözlerine işaret eden ve sporun önemini bu cümlenin en güzel şekilde anlattığını belirten Bahçekapılı, öğrencilere başarı diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehir hayatının insanların çok fazla hareket etmesine imkan tanımadığını, bu nedenle obezite, bel fıtığı gibi "şehir hastalıkları" olarak nitelendirilen birtakım hastalıkların oluştuğunu söyledi. Topbaş, belediyeye ait spor komplekslerinin 14'ünde 365 gün 08.00-18.00 saatleri arasında vatandaşların ücretsiz spor yapabileceğini, bunun için vatandaşların en yakın spor tesisine kayıt yaptırmalarının yeterli olacağını kaydetti. Belediyenin mevcut spor komplekslerinde yaklaşık 300 bin öğrencinin, bir o kadar da vatandaşın istifade ettiğini anlatan Topbaş, bu salonlara yürüme bandı, ağırlık çalışma aletleri gibi spor gereçlerinin de yerleştirilmeye başladığını söyledi.

 "Su tasarrufu yapmaya devam"

Kadir Topbaş, projenin tanıtımından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barajlardaki doluluk oranını hatırlatan bir gazetecinin, susuzluk yaşanıp yaşanmayacağını sorması üzerine Topbaş, şu anda bir problem olmadığını ancak vatandaşların su tasarrufu yapmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Topbaş, geçtiğimiz günlerde çıktığı bir televizyon programında yaptığı tasarruf çağrısını izleyen iki günde 250 bin metreküp su tasarrufu yapıldığını tespit ettiklerini anlatarak, İstanbullulara teşekkür etti. Kadir Topbaş, "Bu hassasiyeti herkesten bekliyoruz. Şu anki durumumuz çok dolu dolu demiyoruz ama inşallah bir problem yaşamayacağız, tasarruf şart" diye konuştu. İstanbul'da 15 Ağustostan sonra yağışlı dönemin Melen çayının bulunduğu bölgede başlayacağını, bunun öncesinde kendilerinin de oradaki su pompalarını bakımdan geçirerek hazırlanacaklarını ifade eden Topbaş, Melen'de suyun az kaldığı yönündeki haberleri hatırlatan bir gazeteciye, suyun bu günlerde bütün barajlarda azaldığını söyledi. Rezne'den su getirme projesinin ihale aşamasına geldiğini, Melen'den kış aylarında alınacak su miktarının azalacağını öngörerek Darlık Barajı'ndan buraya takviye yapmak için 26 kilometrelik boru ilavesi için çalışmalara da başladıklarını kaydeden Topbaş, "Bu yılı geçtikten sonra biraz daha rahatlayacağız. Bu hazırlıklardan sonra İstanbul'un daha rahat soluk alacak bir duruma geleceğini göreceğiz" dedi. Kadir Topbaş, "Sazlıdere Barajı'na kanalizasyon karıştığı ve bu bölgedeki vatandaşların 6 aydır bu suyu kullandığı iddialarının" hatırlatılması üzerine de böyle bir şeyin olmadığı bildirdi. İSKİ'nin denizlerin temizlenmesi, atık su kontrolü ve arıtımı için 4 katrilyon lira (4 milyar YTL) civarında yatırım yaptığını ve bunun çok ciddi rakam olduğunu belirten Topbaş, ayrıca kentin 350-400 noktasında içme suyunun, musluklardan kullanılabilecek seviyede temiz olduğunu ifade etti.