İstavrit fiyatları cep yakıyor

Genel av yasağının ardından oltayla tutulan istavritin fiyatı 3 kat arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE  - Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için başlayan genel av yasağının ardından, oltayla tutulan istavritin fiyatı 3 kat arttı.

Tezgahlarda çeşitlilik azalırken, balık fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekti. Av yasağı öncesinde 5 liradan satışa sunulan istavritin fiyatı, 15 liraya kadar yükseldi.

Balıkçı Hamza Köksoy, balık fiyatlarındaki yükselişin satışları olumsuz etkilediğini söyledi.

Genel av yasağının ardından balıkçıların küçük teknelerle denize açılarak oltayla balık tuttuklarını ifade eden Köksoy, şöyle konuştu:

"Balıklar oltayla avlanınca tezgahlara gelen balık miktarında ciddi şekilde azalma oldu. Mevsim şartları ve balığın az olmasından dolayı balık fiyatlarının arttı. Sezonda 5 liraya sattığımız istavritin fiyatı 15 liraya kadar yükseldi. Diğer balık fiyatlarında da biraz yükselme oldu.''  

''Balıklar taze"

Kökso, vatandaşların, büyük teknelere gelen av yasağını, balık tutma yasağı olarak algıladıklarını, bu nedenle tezgahlarda satışa sunulan balıkları bayat sandıklarını söyledi.  

Satışa sunulan balıkların günlük olduğunu ve oltayla tutulduğunu ifade eden Köksoy, ''Balık sezonu kapanınca vatandaşlar denizde balık tutulmuyor zannediyorlar. Tezgahtaki balıklar şoklanmış sanıyorlar. Balıklar taze, bayat değil'' dedi.

Köksoy, balık fiyatlarındaki artışın satışları olumsuz etkilediğini, daha önce Bulgaristan ve Yunanistan'dan balık almak için gelen müşterilerin sezonun kapanması nedeniyle artık gelmediklerini belirtti.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'e kadar sürecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir