İşte 2015'in ilk bebekleri!

Türkiye'de 2015'in ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekler, ailelerini sevince boğdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni yılın ilk bebekleri Çorum ve İstanbul'da dünya'ya geldi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde normal doğumla dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin ilk ziyaretçisi Çorum Valisi Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara ile Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve İl Sağlık Müdürü İsmail Yüce oldu. Derya ve İlyas Emre çiftinin ikinci bebeği olan Ali Yunus'a Vali Kara’nın eşi tarafından altın takıldı. 3 kilo 840 gram olarak dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.

Yeni yılın ilk bebeği 'Meryem Azra' oldu

İstanbul'da 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra, Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. Mardinli oldukları öğrenilen ve 2 yıldır İstanbul'da yaşayan İdris ve Hamdiye Akbalık çiftinin 3. bebeği olan Meryem Azra'nın, ilk ziyaretçileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu. Akbalık çiftini tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, üçüncü çocuğu olduğunu söyleyen baba İdris Akbalık'a, "O zaman sen söz dinleyenlerdensin" diye seslendi.

"1 sene annelerin evlatlarını emzirmesini arzu ediyoruz"

Kendisinin de Meryem Ece adında bir torunu olduğunu belirten Müezzinoğlu, annelere de şu şekilde tavsiyelerde bulundu:

"Anneler dünyada, bir başkasının sahip olamayacağı annelik kariyerine sahip oluyorlar. Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Merkeze iyi nesiller yetiştirmeye almalılar. Her annenin doğal yapısı, normal doğum üzerine yaratılmış. Normal doğumu merkeze almak lazım. Tıp da olağan üstü durumlar için var. İhtiyaç duyulduğu zaman, hekim arkadaşların en doğru kararı vermelerini isteriz. Anne sütünden daha önemli, daha sağlıklı bir şey yoktur. Bebek için anne sütünde hem gıda, hem ilaç var. En az 6 ay, mümkünse 1 sene annelerin evlatlarını emzirmesini arzu ediyoruz"

3-320.jpg

3 kilo 600 gram doğdu

Meryem Azra bebeğin 3 kilo 600 gram ve 52 cm boyunda doğduğu öğrenildi. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Vasip Şahin, Meryem Azra bebeğe altın takarak, ailenin yeni yılını kutladı. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Vasip Şahin hastanede doğum yapan diğer aileleri de ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

Adana'da yeni yılın ilk bebeği 'Hasan Düzgün Babayiğit' oldu

Adana'da yeni yılın ilk doğan bebeği 3.75 gram doğan 'Hasan Düzgün Babayiğit' oldu.

Bir kız çocuğu annesi olan 30 yaşındaki Kadriye Babayiğit, 2015'in ilk dakikalarında bir de erkek çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Marsa Hastanesi Doğum Evi Ve Yeni Doğan Sağlık Evi'nde sezeryanla dünyaya gelen Hasan Düzgün bebek, hastane çalışanları ile hemşirelerin ilgi odağı oldu. Baba Ali Babayiğit, 3 kilo 75 gram olarak dünyaya gelen ve 'Hasan Düzgün' ismini verdikleri bebekleriyle ikinci kez heyecan yaşadıklarını belirterek, 2015 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen erkek evladıyla büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadıklarını söyledi.

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebekleri

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebekleri sağlıklı şekilde dünyaya geldi.

Gaziantep'te Ahu ve Ramazan Yavuz çiftinin ikinci çocukları olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yeni yılın ilk saniyelerinde 2 kilo 850 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe 'Muhammet Ali' ismi verildi. Yavuz çifti, kız çocuklarının ardından dünyaya gelen erkek bebekle mutlu olduklarını belirtti. 

11-030.jpg

Kahramanmaraş'ta yeni yılın ilk bebeği 'Nuri Efe'

Kahramanmaraş'ta yeni yılın ilk dakikasında dünyaya gelen İsa ve Özlem Ceylan çiftinin ilk bebeğine 'Nuri Efe' adı verildi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yerleşkesi'nde yeni yılın ilk dakikasında 1 yıllık evli İsa ve Özlem Ceylan çiftinin ilk çocuğu dünyaya geldi. Ailesi, bebeğe 'Nuri Efe' ismini verdi. 

Dünyaya 2 kilo 800 gram olarak gelen ve sağlıklı olduğu belirtilen bebeğin babası İsa Ceylan, "İlk bebeğimiz yeni yılın ilk saatlerine denk geldi. İsmini de Nuri Efe koyduk. Çok mutluyuz. Allah bebeği olmayanlara da nasip etsin" dedi. 

Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebeği 'Muhammet Mahir'

Şanlıurfa'da yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe ise Muhammet Mahir adı verildi. Kentteki özel bir hastanede Yusuf ve Songül Badıllı çiftinin 4'üncü çocuğu olarak 2 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe ailesi 'Muhammet Mahir' adını verdi. Anne Songül Badıllı, bebeğinin yeni yılın ilk dakikalarında doğmasından dolayı ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

Bakan Zeybekci, yeni yılın ilk bebeğinin ismini Mehmet koydu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İran dönüşünde yılın son günü Denizli'ye gelerek, yeni yıla memleketinde girdi. Zeybekci Denizli'de 2015 yılın ilk ihracat belgesini imzaladı, Denizli Devlet Hastanesi'nde doğan yeni yılın ilk bebeğine de Mehmet ismini koydu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni yıla memleketi Denizli'de girdi.

Denizli İhracatçılar Birliği'nde yılın ilk ihracat işlemini onaylayan Zeybekci, daha sonra Denizli Devlet Hastanesi'ne giderek, yeni yılın bebeğine Mehmet ismini koydu. Bakan Zeybekci, yılbaşı gecesi dünyaya gelen 3 bebeğe daha çeyrek altın taktı.

2-407.jpg

Suriyeli yeni yılın ilk bebeği yetim doğdu

Şanlıurfa'da yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Suriyeli bebeğe Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kulağına ezan okunarak 'İbrahim Halil' adı verildi. Babasını Suriye'deki çatışmalarda kaybeden İbrahim Halil bebeğe, Demirkol altın hediye etti.

Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebeği saat: 00.02'de Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde doğdu. Babası Muhammet'in 3 ay önce ülkesinin Halep kentindeki çatışmada hayatını kaybettiği Suriyeli erkek bebeğe merkez Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kulağına ezan okunduktan sonra 'İbrahim Halil' ismi verildi. Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, dünyaya 3 kilo 200 gram ağırlığında gelen İbrahim Halil bebeğe çeyrek altın hediye etti.

Eşi Muhammet'i 3 ay önce Halep'te çatışmada öldüğünü belirten anne Zeynep Salih, hem üzüntülü, hem de mutlu olduğunu söyledi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Suriye'deki iç karışıklığın bir an önce bitmesini dileyerek, "Yeni doğan Suriyeli bebeğe İbrahim Halil ismini verdik. Umarız Suriye’de süren savaş bir an önce biter. Yeni yılda bu savaşın bitmesini temenni ediyoruz" dedi.
İbrahim Halil bebeğin sağlıklı olduğu bildirildi.

Bursa'da 2015'in ilk bebeği doğuştan Bursasporlu

Bursa'da, yeni yılın ilk bebeği Yalçın ve Keziban Kayaoğlu çiftinin bebeği oldu. 3 kilo 800 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe Ayaz ismi verildi. Koyu Bursasporlu olan çift Ayaz bebeğe yeşil-beyaz battaniyeye sararak, "Oğlumuz doğuştan Bursaspolu oldu" dedi.

Bursa'da özel bir hastanede saat 00.03'de doğan bebek Bursa'da yeni yılın ilk bebeği oldu. Ters geldiği için Op.Dr. Orhan Orhan tarafından sezaryenle alınan Yalçın ve Keziban Kayaoğlu çiftinin ilk çocuğu olan bebeğe ailesi Ayaz ismini verdi. Dünyaya 3 kilo 800 gram olarak gelen ve sağlıklı olduğunu söyleyen Op.Dr. Orhan Orhan " Keziban hanımın suyu geldikten sonra hastanemize geldiler. Bebeğin ters geldiğini görünce sezaryenle almak zorunda kaldık. Saat 00.03'de dünyaya gelen Ayaz bebek 2015'in ilk bebeği ve doğuştan Bursasporlu." dedi.

İlk çocuğunu kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu belirten anne Keziban Kayaoğlu "2015 çok güzel bir hediye getirdi. aynı zamanda Bursasporlu olduğu için çok mutluyuz" dedi.
Mutluluğunu kelimelerle anlatamayacağını ifade eden baba Yalçın Kayaoğlu ise "İnşallah vatana, millete, Bursa'ya, Bursaspor'a şans getirir." dedi. Baba Kayaoğlu ileride takım değiştirirse ne yaparsınız sorusuna " Oğlum takım değiştirmez, o doğuştan Bursasporlu." cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir