İşte aracı kurumların adayları

İMKB'nin bugünkü Olağanüstü Genel Kurulu'nda İlhami Koç, Mehmet Osmanoğlu ve Cavidan Konuralp İMKB yönetimi için aday olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) bugün gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılacak üye seçiminde, İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp aday olacak.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, sektör temsilcileri olarak Genel Kurul öncesi bir toplantı yaptıklarını belirterek, Genel Kurul sırasında bir karmaşa olmaması için önceden yöntem belirlemeye çalıştıklarını, sektördeki adayları tespit ettiklerini anlattı.

Sektör temsilcileri arasından herkesin hakkını koruyacak adil bir belirleme yapmaya çalıştıklarını ifade eden Köksal, İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp'i aday olarak belirlediklerini, bugünkü Genel Kurul'da bu isimlerin sektör adayları olarak ortaya çıkacaklarını bildirdi.

Köksal, bu isimler dışında başka isimlerin de olabileceğini söyledi.

Bugün gerçekleştirilecek Genel Kurul'un önemine dikkati çeken Köksal, "Aracı kurumlar İMKB'de azınlık duruma düşüyorlar. Ama biz bunu pozitif bir gelişme olarak algılıyoruz" dedi.

Resmi Gazete'de yer alan değişiklik uyarınca Yönetim Kurulu üye sayısı artan Borsa'da, bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'un gündeminde bütçe konusunun yanı sıra 3 yeni üyenin seçimi de bulunuyor. Üyeler, Olağanüstü Genel Kurul'da, Yönetim Kurulu'nda görev alacak aracı kuruluş temsilcilerini belirleyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir