İşte Ergenekon'un yeni savcıları

Davaya artık Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ve Ufuk Ermertcan bakacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ile Ercan Şafak ve Fikret Seçen'in Başsavcı vekili olmasının ardından Ergenekon davasını yürütmek üzere yeni savcılar atandı. Ergenekon soruşturmasını artık özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ve Ufuk Ermertcan yürütecek.

Alınan bilgiye göre, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın, Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz'ün yürüttüğü soruşturma dosyalarını devraldığı bildirildi.

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinde 23 Mart 2011 tarihinde görevlendirilen 5 savcıdan biri olan Ufuk Ermertcan'ın da Kansız'a yardım edeceği öğrenildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak yaklaşık 2 yıldır görev yapan Cihan Kansız, daha önce de kamuoyuna yansıyan soruşturmalar yürütmüştü.

"Yaşlıların mülklerini tehditle alan suç örgütü", "Ergenekon" soruşturması kapsamında Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin soruşturmaları tamamlayan Kansız, halen sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturmaya da bakıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir