İşte kavrulmuş zeytin!

Manisalı bir zeytin firması tarafından üretilen ve bir süre önce piyasaya sürülen ızgarada kavrulmuş zeytin, Suudi Arabistan, Katar, Dubai gibi Ortadoğu ülkelerineihraç edilmeye başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
ANTALYA - Manisalı bir zeytin firması tarafından üretilen ve bir süre önce piyasaya sürülen ızgarada kavrulmuş zeytin, Suudi Arabistan, Katar, Dubai gibi Ortadoğu ülkelerine ihraç edilmeye başlandı.
Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'na katılan Manisalı bir firmanın sahibi İrfan Aydın, yaptığı açıklamada, fuarda açtıkları stantta Türkiye'nin ilk ızgarada kavrulmuş zeytininin tanıtımı yaptıklarını söyledi.
Manisa'da yaklaşık 30 bin metrekare alanda kurulu tesislerinde 27 çeşit zeytin üretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın, zeytinleri son teknoloji sistemler ile hazırladıklarını belirtti.
Yaklaşık 6 aylık Ar-Ge çalışmaları sonucunda ızgarada kavrulmuş ''Grill Zeytin'' adıyla yeni bir zeytin çeşidi ortaya çıkardıklarını bildiren Aydın, ''Bu zeytin çeşidi ilk olarak fabrikaya geldiğinde fermente ediliyor. Yani yenilebilir duruma getiriliyor. Daha sonra 110 derece sıcaklıkta, özel mangallarda sterilize ediliyor. Zeytin, ızgarada kavrulduktan sonra aromalandırılıyor ve tatlar birbirine geçiriliyor. Daha sonra cam kavanoz içerisinde ambalajlanarak satışa hazır hale getiriliyor'' dedi.
Izgarada kavrulmuş zeytinin çok lezzetli olduğunu ve vatandaşlar tarafından oldukça beğenildiğini dile getiren Aydın, ''Grill zeytin Türkiye'de büyük marketlerde raflarda yerini aldı. Ayrıca bu ürünü ihraç etmek için de çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar sonucunda ihracata başladık'' diye konuştu.
Izgaralı zeytini özellikle Ortadoğu ülkelerine 6 aydan bu yana ihraç ettiklerini vurgulayan Aydın, ''Kavrulmuş zeytine olan talep çok yüksek. Başta Dubai, Suudi Arabistan, Katar ve Irak olmak üzere 10 ülkeye bu zeytini ihraç ediyoruz'' dedi.
Aydın, ızgaralandırılmış zeytinin dışında portakallı, çeşnili gibi farklı zeytin türleri de ürettiklerini kaydetti.