İşte son sözü söyleyecek sandık

30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde kullanılacak şeffaf seçim sandıklarının üretimi Yalova'da yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay SOYDAN PEHLEVAN

YALOVA - Yüksek Seçim Kurulu ihtiyacı doğrultusunda Devlet Malzeme Ofisi tarafından ihale edilen ve 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde kullanılacak şeffaf seçim sandıklarının üretimini Yalovalı Benoplast firması yaptı. 

2014 yılı seçimlerinin yerel seçim olması nedeniyle kullanılacak olan toplam seçim sandığı sayısı 2011 yılı genel seçimlerinde üretilen seçim sandığı sayısından fazla. Bu doğrultuda Benoplast tarafından üretilen toplam 315 bin adet seçim sandığı, ülke genelinde 950’den fazla il, ilçe seçim kuruluna dağıtılıyor. Her biri 6 kilo ağırlığında olan şeffaf seçim sandıklarının eni 40 santim, yüksekliği ise 60 santimden oluşuyor. Sandıklar polikarbon hammaddeden üretildiği için ısıya ve kırılmaya karşı ekstra dayanıklı. Üretim sonrası firma laboratuvarında birçok dayanıklılık ve ölçüsel teste tabi tutulmakla beraber, ayrıca akreditasyon yetkisine sahip laboratuvarlarda özel testlerden geçiriliyor. 

Ar-Ge çalışmalarıyla sektöre yön veriyor

Türkiye’de üç yıl önce ilk kez kullanılan şeffaf seçim sandıklarının üreticisi olan ve Ar-Ge çalışmalarıyla sektöre yenilikler kazandırmaya devam eden Benoplast, dünya genelinde lider kuruluşların tedarikçiliğini yürütüyor. Yüzde 100 yerli sermaye ile 2005 yılında kurulan firma, ağırlıklı plastik kasa, plastik palet ve plastik konteyner üretimi yapıyor. 9 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesisinde 500 tondan 2 bin 700 tona kadar uzanan enjeksiyon makinesi parkına sahip olan Benoplast, yaklaşık 250 kişiyi istihdam ediyor. Benoplast, üretimde hammadde kalitesine verdiği önem nedeniyle, recycle hammadde kalitesini sürdürülebilir kılmak ve maliyet avantajı yaratabilmek için 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Plastiko Plastik Operasyonları ve Geri Dönüşüm firmasını kurdu. 12.000 ton/yıl kapasiteli fabrika geri dönüşüm konusunda yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyor.