İşte yeni ehliyet ve kimlikler

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni kimlik kartları ve sürücü belgelerinin örneğini gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni düzenlemeyle vatandaşın daha sivil bir ortamda ehliyet ve pasaportunu alacağını söyleyen Bakan Ala, yeni kimlik kartları ve ehliyet örneklerini basınla paylaştı.

'TÜBİTAK geliştirdi'

Yeni kimliklerin tek renk olduğunu belirten Bakan Ala, "Kimlik belgesinde bir çip var. Bunlar TÜBİTAK tarafından geliştirildi. Taklit ve tahrif edilemeyecek biçimde. Birçok bilgi içerisinde gizli olacak. Vatandaşımız bunu taşıdığında birçok işlemi buradan yapabilecek" dedi.

'Ehliyetler bir yılda, kimlikler 3 yılda bitecek'

Sürücü belgelerine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ala, "Kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Kimliklerle ilgili yasa çıktığı zaman bir düzenleme var yasamızda. Onu bekliyoruz. O madde çıkınca kimlikler de dağıtılmaya başlanacak. 3 yıl içinde bunun bitirilmiş olacağını düşünüyoruz. Ehliyetler için de biz nüfusa devreceğiz. Onun için bir zaman alacak, bir yıl gibi.

Orada da yeni düzenlemeler yapacağız. İkisi de ciddi projeler ve projeleri kısa zamanda gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hem mevzuat düzenlemelerini yapıyoruz hem teknik düzenlemelerini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir