İstikrar fonunun büyütülmesi gerekebilir

Euro Bölgesi'nde mali entegrasyonun artırılması gerektiğini belirten Roubini, İrlanda ve Almanya'nın egemenliklerini bırakmalarının zor göründüğünü ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Avrupa ülkelerinin, Euro Bölgesi'nde olası bir krizden kaçınmak için Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) miktarını artırmaları gerekebileceğini belirtti.

New York Üniversitesi'nde görevli profesör Roubini, Fransa'da yayımlanan Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, orta vadede pek çok senaryonun bulunduğunu ifade ederek, bunlardan ilki ve idealinin EFSF tarafından sağlanan yardımla problemlerin çözülmesi ve piyasaların rahatlatılması olduğunu vurguladı. Roubini, masaya daha fazla para konması gerekebileceğini düşünmesine rağmen bunun olabileceğine işaret etti.

İkinci senaryoda, yapısal olarak problemleri çözmek için Euro Bölgesi'nde mali entegrasyonun artırılması gerektiğini belirten Roubini, ancak bazı ülkelerin özellikle İrlanda ve Almanya için egemenliklerinin bir kısmını bırakmalarının zor göründüğünü ifade etti.

Nouriel Roubini, üçüncü senaryonun ise zor durumda bulunan ülkelerin borçlarının yeniden yapılandırılması olduğunu kaydederek, bunun, bazı ülkelerin yükünü hafifletmek için en iyi çözüm olabileceğini vurguladı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir