İsveçli girişimcilerden ''Refugee Air'' projesi

İsveçli iki girişimci Suriyeli sığınmacıların Avrupa'ya daha güvenli ulaşabilmeleri için ''Refugee Air'' adını verdikleri bir proje inisiyatifi başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsveçli girişimciler Emad Zand ve Susanne Najafi, Suriye’deki savaş mağdurlarının Avrupa’ya daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için adını ‘’Refugee Air’’ koydukları bir proje inisiyatifi başlattı.

Gerçekleştirmek istedikleri proje ile ilgili İsveç devlet televizyonuna konuşan girişimcilerden Emad Zand, "Geçtiğimiz günlerde Akdeniz’de yaşanan kazanın ardından Aylan Kurdi’nin fotoğraflarını gördükten sonra çok etkilendiğini belirterek böyle bir girişimde bulunmaya karar verdiğini" ifade etti. 

Zand, söz konusu "Refugee Air" projesini Suriye’den Avrupa’ya charter uçuşlar veya mevcut havayolları ile ortak çalışarak gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Projenin yaratıcılarından olan bir diğer girişimci Susanne Najafi ise projeyi siyasi otoritelere ve havayolu şirketlerine göstermek istediklerini belirterek, bu projenin bütün havayollarının ortak inisiyatifinde olması gerektiğini anlattı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR)’nin raporuna göre bu yıl Akdeniz’de 3 bin insanın Avrupa’ya geçmek isterken boğularak öldüğüne dikkat çeken girişimciler, havayolunun deniz yolundan daha güvenli olacağını vurguladı.

Sosyal medyada #LETTHEFLY başlığı ile tanıtımı yapılan projeye bir hafta içerisinde binlerce kişinin destek verdiği ifade edildi.