İTO dev fuarlara hazırlanıyor

İTO 6 ülkede 4 fuar, 1 festival, 2 Türk ürünleri sergisine hazırlık yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası, bu yılın son 3 ayında 6 ülkede 4 fuar, 1 festival ve 2 Türk ürünleri sergisine hazırlık yapıyor.

İTO, yurt dışında milli katılımını gerçekleştirdiği dev fuarların yanı sıra 12 yıldır düzenlediği Türk Ürünleri Sergileri ile ihracata büyük destek sağlıyor.

İTO, Türk film endüstrisinin dünyanın en prestijli ve en büyük film marketi MIPCOM'a Türkiye'nin milli katılımını gerçekleştirecek.

Fransa'nın Cannes kentinde 3-6 Ekim 2011 tarihlerinde 27'ncisi düzenlenecek MIPCOM 2011 TV Film Festivali, uluslararası film anlaşmalarının, işbirliklerinin yapıldığı, filmlerin alınıp satıldığı büyük bir sanat pazarı.

Festival, sektörün dizi filmlerle elde ettiği uluslararası prestijini sinema filmleriyle de perçinlemesine zemin hazırlayacak. Türkiye, ilk kez milli katılım yapacağı MIPCOM'a, kamu ve özel dahil sektörün tüm tarafları ile gidecek.

Bu yıl Hindistan ve Cezayir'de Türk Ürünleri Sergileri ilk kez açılacak.

İTO'nun Hindistan'ın en önemli ticaret ve finans kenti Mumbai'de (Bombay) 16-19 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenleyeceği 1. Türk Ürünleri Sergisi, Türk iş dünyasına dünyanın en büyük ikinci nüfusuna ihracat yapma şansı sunacak.

Türkiye, dizi filmlerden sonra bu kez de gıda ürünleriyle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinde ve sofralarında boy gösterecek. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dhabi'de 21-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Orta Doğu'nun en büyük gıda fuarı "SIAL Middle East'in bu yılki Onur Konuğu Türkiye olacak.

Türkiye 26-28 Kasım 2011 tarihleri arasında Brüksel'de düzenlenecek Euro Halal Market 2011'in de "Onur Konuğu" olacak. Milli katılım organizasyonunu İTO'nun gerçekleştireceği fuar, helal konusunda Avrupa'da tek.

İTO tarafından hazırlığı yapılan diğer fuarlar ise 8-12 Ekim tarihleri arasında Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek "Anuga 2011 Dünya Gıda Fuarı, 15-18 Kasım 2011 tarihleri arasında Paris'te Midest Yan Sanayi Fuarı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir